16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μπακαλιάρος τηγανητός κροκέτες

Υλικά: 250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό κιλό μπακαλιάρος παστός, ενάμιση ποτήρι νερό, λάδι για το τηγάνισμα.

Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο αφήνοντας τον σε νερό που αλλάζομε κάθε λίγο 24 ώρες. Μετά αφαιρέστε το δέρμα, τα κόκκαλα και ξεψαχνίστε τον. Ρίξτε σ’ ένα μπωλ το αλεύρι ελάχιστο αλάτι νερό και δουλέψτε για να γίνει ένας ρευστός χυλός. Προσθέστε το μπακαλιάρο και ανακατέψτε. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και όταν κάψει καλά ρίξτε με το κουτάλι τις κροκέτες γυρίστε τις και όταν ροδίσουν και φουσκώσουν βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.

Πουρές πατάτα

Δύο κιλά πατάτες, 500 gr γάλα εκατον είκοσι πέντε gr βούτυρο φρέσκο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε μοσχοκάρυδο (μου αρέσει πολύ).

Καθαρίζομε και κόβομε τις πατάτες στα τέσσερα. Τις βράζομε με λίγο αλάτι. Μόλις βράσουν καλά τις αλέθομε. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα, προσθέτομε το βούτυρο βραστό γάλα ανακατώνομε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτομε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Γέμιση για κρέπες σολομό (κρύες)

Στην ζύμη πριν τηγανίσομε τις κρέπες προσθέτομε ένα κουταλάκι τριμμένο δυόσμο. Εκατόν πενήντα gr σολομός καπνιστός δύο πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια μια κούπα γιαούρτι στραγγιστό μισό ματσάκι άνιθος ψικομμένος τρία αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα δύο αυγά βραστά σφιχτά ψιλοκομμένα μισό κουταλάκι σούπας κέτσαπ.  Λιώνομε τον καπνισμό σολομό στο μίξερ. Ανακατώνουμε καλά με σύρμα  το Φιλαδέλφεια με το γιαούρτι. Σ’ ένα μπωλ τοποθετούμε τον σολομό το γιαούρτι το Φιλαδέλφεια τον άνιθο τα αυγά το κέτσαπ και ανακατώνουμε.
Τοποθετούμε σε πιάτο μια κρέπα βάζουμε γέμιση διπλώνομε τις άκρες προς τα μέσα τυλάμε ρολό. Αλείφουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και βάζομε λίγο άνιθο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ