16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μακαρονάδα με θαλασσινά
Τσιγαρίζομε λίγο καλαμάρι ψιλοκομμένο, λίγη σουπιά, λίγο χταπόδι, μερικές γαρίδες βρασμένες και κομμένες κομματάκια, λίγο ξιφία, λίγη ντομάτα, βασιλικό, πιπέρι, κρεμμύδι. Ψήνονται και σβήνομαι με κρασί. Βράζομε τα μακαρόνια και τα ρίχνομε στη σάλτσα να πάρουν δύο βράσεις.

Τυρί σαγανάκι
Κόβομε λίγη φέτα τετράγωνη, τυρί κίτρινο. Αλευρώνομε, αυγώνομε, κυλάμε σε τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζομε με ραφινέ λάδι.

Τυρί φέτα σχάρας
Σε αλουμινόχαρτο τυλάμε φέτα και ψήνομε στην ψηστιέρα 1 τετράγωνη φέτα Ηπείρου από πάνω σάλτσα ντομάτα ψιλοκομμένη η ντομάτα ψιλοκομμένη πιπεριά ρίγανη τα τυλίγομε σε αλουμινόχαρτο και ψήνομε.

Γαρίδες σαγανάκι
Σε βιτάμ σωτάρω ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πιπεριά, μετά ντομάτα ξυσμένη, αλάτι. Άμα ψηθούν ρίχνομε φέτα τυρί και κρέμα γάλακτος να δέσει. Σε σαγανάκι πυρίμαχο λίγο μείγμα γαρίδες ολόκληρες βρασμένες πάλι μείγμα λίγη κρέμα γάλακτος τυρί τριμένο και στο φούρνο.

Μπουρέκι
Στον πάτο του ταψιού λάδι και λίγη φρυγανιά. Πατάτες, κολοκύθια ψιλοκομμένα και αλευρωμένα, δυόσμο, μυζήθρα, στάκα ανάμεσα και βεβαίως αλάτι, πιπέρι. Τέλος λίγο λάδι και δυό φορές ανάμεσα ντομάτα ξυσμένη. Από πάνω φτιάχνομαι χυλό και ρίχνομε στο φαγητό. Χτυπάμε δυό αυγά, μετά αλάτι, νερό, λίγο λάδι. Χτυπάμε καλά και με το αλεύρι να γίνει σφιχτός χυλός τον στρώνουμε πάνω στο ταψί και μετά σισάμι. Το ψήνομε σε πολύ σιγανή φωτιά (αρχικά όχι σιγανή, μέχρι να πάρει βράση, μη μαραζώσουν τα κολοκύθια) Στα μισά του ψησίματος το βγάζομε και το χαράσσομε. Το σκεπάζομε με λαδόκολα και ψήνομαι σε σιγανή φωτιά μιάμιση ώρα, ίσως και παραπάνω. Ανάλογα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...