Τηγανίτες
2 έως 3 ποτήρια ζεστό νερό, 1 κουταλιά λάδι, μέλι ή πετιμέζι, 1 κουταλιά λεμόνι, σισάμι, καρύδια, 1 κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι αλάτι, μισό κιλό αλεύρι.
Βάζομε το αλεύρι στη λεκάνη, ανοίγομε στη μέση μια λακκούβα, ρίχνομε το λάδι με το λεμόνι και τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύομε, ρίχνομε το νερό μέχρι να γίνει λείος χυλός.
Τηγανίζομε, περιχύνομε με μέλι και καρύδια κοπανισμένα ή περιχύνομε με πετιμέζι (Εμείς βάζομε και λίγο γλυκάνισο)
Σκορδόψωμο
Ψωμί στρογγυλό το ανοίγομε, το αλείφομε με μαγιονέζα που έχουμε προσθέσει αλάτι, κέτσαπ και γιαούρτι και ταμπάσκο. Τοποθετούμε σκόρδο κομμένο φέτες από πάνω τυρί τριμμένο και λίγο στον φούρνο.
Σάλτσα τόννου
Σωτάρω στο βούτυρο κρεμμύδι, σκόρδο, ρίχνω ντοματοπελτέ, ντοματάκια, τόννο, 1 φύλλο δάφνη, αλάτι, πιπέρι, αντζούγια φιλέτο, πιπεριά Φλωρίνης στο τέλος μαϊντανό ψιλοκομμένο.