Γλυκό μανταρινάκι
Τριάντα μανταρίνια το φύλλο (χοντρόφλουδα), μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα χονδροκοπανισμένα, επτακόσια gr ζάχαρη, τέσσερεις κουταλιές φρυγανιά κοπανισμένη. Ξεβράζομε δύο φορές τα φύλλα του μανταρινιού (όχι πολύ) και μτά τα ρίχνομε σε κρύο νερό και τα αφήνομε τέσσερεις ώρες και μετά τα στραγγίζομε σε πετσέτα πάνω. Τα αφήνομε αρκετές ώρες κατόπιν τα περνάμε απ’ την μηχανή του πουρέ και τα βάνομε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη μαζί και τα γυρίζομε μέχρι να δέσουν (όπως τον χαλβά). Προς το τέλος ρίχνομε τα αμύγδαλα και την φρυγανιά. Τα κάνομε στρογγυλά, τους πατάμε ελαφρά το λακάκι στη μέση τα κυλάμε στη ζάχαρη και τους καρφώνομε ένα φυλαράκι μυρτιάς. Τα βάζομε σε φοντάν.
Μαρμελάδα κυδώνι
Πλύνομε και ξύνομε στον χονδρό τρίφτη τα κυδώνια. Βάζομε δύο μέρη κυδώνια, ένα μέρος ζάχαρη. Προσθέτομε στο σύνολο του μείγματος ένα – ενάμιση μέρος νερό και βράζομε σε μέτρια φωτιά. Βράζομε περίπου δέκα λεπτά και κλείνομε το μάτι. Την άλλη μέρα ξαναδένομε σε πολύ σιγανή φωτιά.
Κολοκυθόπιτα
Μισό κιλό αλεύρι, δύο κουταλιές σούπας λάδι, μία κουταλιά σούπας ξύδι, δύο κουταλάκια αλάτι, δυό κουταλάκια μπέικι, ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό. Να ζυμωθούν και να μείνουν μια ώρα (φύλλο πάνω – κάτω)
Μείγμα: ένα κιλό τριμμένο κολοκύθι, μισό κιλό φέτα, πέντε αυγά, τρεις κουταλιές λιωμένο βούτυρο, τρεις κουταλιές κρέμα γάλακτος ή στάκα, λίγο πιπέρι, τρεις κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό.
Ψήσιμο 1 ώρα, φούρνος μέτριος.
Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα
Θα κόψω την κολοκύθα, θα την βράσω με τα φλούδια να είναι λίγο στετή. Θα την ξεφλουδίσω και θα την βάλω σε σουρωτό. Μ’ ένα πηρούνι θα την λιώσω. Μισό κιλό μυζήθρα, μισό κιλό φέτα, ένα τέταρτο ξυσμένη γραβιέρα, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, έξι αυγά, δυόσμο και ένα κουταλάκι κορν φλάο. Τα αυγά θα χτυπηθούν με το κορν φλάο. Ανακατεύω το μείγμα με το κολοκύθι. Φύλλο όπως της κολοκυθόπιτας πάνω.