Μαγειρίτσα με συκωταριά
Κόβομε κομματάκια την συκωταριά. Τα ρίχνομε σε βραστό νερό τα αφήνομε να ζεματιστούν λίγο και τα στραγγίζομε. Σε κατσαρόλα σωτάρομε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο, ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το μαρούλι. Συμπληρώνομε νερό σκεπάζομε την κατσαρόλα και αφήνομε να βράσουν περιπου μία ώρα ή 50 λεπτά. Βάζομε ένα τέταρτο φλυτζάνας ρύζι γλασέ, αλάτι, πιπέρι και βράζομε λίγο ακόμα. Αν χρειαστεί προσθέτομε λίγο ζεστό νερό. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνομε από λίγο 2 λεμόνια χυμό. Κατεβάζομε απ’ την φωτιά αφήνομε να χάσει βράση και ρίχνομε το αυγολέμονο. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Μαγειρίτσα με κοιλιές ποδαράκια και έντερα
Τέσσερα ποδαράκια αρνιού γάλακτος, 1 κοιλιά έντερα, 1 κρεμμύδι, 1 φλυτζανάκι λάδι, 2 αυγά, 2 λεμόνια.
Τρίβομε με αλάτι και λεμόνι τα ξυρισμένα ποδαράκια την καθαρισμένη κοιλιά λεπτομερώς και τα γυρισμένα έντερα. Κόβομε την κοιλιά κομματάκια τυλίγομε τα ποδαράκια με τα έντερα. Παίρνομε κομματάκια κοιλιάς και τα τυλάμε με τα έντερα. Σωτάρομε το κρεμμύδι στο λάδι και την κοιλιά με τα ποδαράκια. Προσθέτομε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνομε να σιγοβράσουν. Όταν είναι έτοιμα τα αυγοκόβομε. Αν θέλομε προσθέτομε λίγο ρύζι όπως παραπάνω στην προηγούμενη συνταγή.