Σάλτσα μουστάρδας
Σαράντα gr βούτυρο, σαράντα gr αλεύρι, μισό κιλό ζωμό ή νερό, δύο κουταλιές μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού.
Βάλτε το βούτυρο να λιώσει, ρίξτε το αλεύρι. Ρίξτε το υγρό αφήστε την σάλτσα να βράσει επί πέντε λεπτά. Προσθέστε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αφήστε τη σάλτσα να βράσει πέντε λεπτά. Ρίξτε στο τέλος αλάτι και πιπέρι.
Σάλτσα με κάπαρη
Σαράντα gr αλεύρι, σαράντα gr βούτυρο, μισό κιλό ζωμό από ψάρι, τρεις κουταλιές της σούπας κάπαρη, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.
Βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε το αλεύρι. Ανακατεύετε, ρίξτε τον ζωμό, προσθέστε την κάπαρη, αφήστε την σάλτσα να βράσει επί 1 λεπτό. Αλάτι, πιπέρι. Ταιριάζει με ψάρι βραστό.