Μπισκότα γεμιστά

Μισό φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη, ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, δύο αυγά, βανίλια, δυόμιση περίπου φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δύο γεμάτες κουταλιές φρέσκο βούτυρο, μία φλυτζάνα κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, μία κουταλιά χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, φουντούκια ξεφλουδισμένα ή χοντροκομμένα αμύγδαλα.

Χτυπάτε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε λίγη βανίλια και από λίγο το αλεύρι. Ζυμώνετε τη ζύμη ελαφρά και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι. Την αφήνετε στο ψυγείο επί μία ή και περισσότερη ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και το κόβετε με κουπ-πατ σε μικρούς δίσκους περίπου διάμετρο 1 εκατοστό. Τους βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε τα μπισκοτάκια σε μέτριο φούρνο επί δέκα περίπου λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα ενώνετε δύο – δύο με γκλάσο λεμόνι ανάμεσα. Απλώνετε λίγο γλάσο και στις δύο πλευρές και τυλίγετε σε φουντούκι ή αμύγδαλο.

Το γκλάσο: αναμιγνύετε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αν το γκλάσο γίνει πολύ πηχτό, προσθέτετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή νερό.

Μπισκοτάκια αμυγδάλου

Διακόσια πενήντα gr αμυγδαλόψιχα, τα δύο τρίτα από ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τρία ασπράδια από μεγάλα αυγά, μισό κουταλάκι τσαγιού εσάνς αμυγδάλου, κερασάκια γλασέ, εκατό gr σοκολάτα κουβερτούρα.

Ζεματάτε τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζετε. Περνάτε τα αμύγδαλα από τη μηχανή τρεις φορές ή τα αλέθετε τμηματικά στο μπλέντερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα πηχτή, προσθέτετε το άρωμα και ρίχνετε τη μαρέγκα στο μείγμα αμυγδάλων. Ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα. Βάζετε το μίγμα σε σακκούλα με κορνέ και το βγάζετε σε ροζέτες, πάνω σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι. Βάζετε σε κάθε μπισκοτάκι από μισό κεράσι, ή μισό αμύγδαλο. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20 περίπου λεπτά. Αφήνετε τα μπισκότα πέντε λεπτά και κατόπιν τα ξεκολάτε απ’ το αλουμινόχαρτο.

Λιώνετε την κουβερτούρα και βουτάτε τον πάτο των μπισκότων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μπέρνι Σάντερς: “Ήμουν στην ορκωμοσία Τραμπ – Αυτό που με εντυπωσίασε είναι όλα αυτά που δεν είπε” | Βίντεο

Στις 21 Ιανουαρίου 2024, ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube, εκφράζοντας την…

3 mins ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στη Μάρκου Μπότσαρη – Κλειστοί δρόμοι από τη ΔΕΥΑΧ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) μετά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που σημειώθηκαν…

26 mins ago

Το μήνυμα του Γρ. Σαμόλη για τις τραγωδίες στους δρόμους της Κρήτης: Να ορίζουν τον οδηγό της παρέας

Ο Γρηγόρης Σαμόλης, ο κρητικός καλλιτέχνης που σπάει όλα τα κοντέρ, αποτελεί πρότυπο πολλών νέων…

32 mins ago

Συνάντηση Σ. Βολουδάκη με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης: “Η ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας”

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα. Κύριο θέμα…

33 mins ago

Nτ. Μπακογιάννη για εκλογή Τραμπ: “Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα τελειώσουμε”

O Τραμπ επιστρέφει εκδικητικός στην εξουσία και αυτό στην πολιτική δεν είναι καλός σύμβουλος, δήλωσε…

36 mins ago

Η Καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθ. Έλια Ψυλλάκη της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης…

41 mins ago

This website uses cookies.