16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μυζηθροκεφτέδες
300 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι μπέικι, 150 γρ. μυζήθρα, 120 γρ γιαούρτι, δύο αυγά, λίγο αλάτι.
Ρίχνομε το αλεύρι και όλα τα υλικά. Τα αναμειγνύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια λεία και μαλακή ζύμη. Την σκεπάζομε με μια πετσέτα και την αφήνομε να ξεκουραστεί για τριάντα λεπτά. Στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζομε σε δυνατή φωτιά.

Μελιτζανομπούρεκο
Δύο μελιτζάνες φλάσκες, 2 αυγά, 1 φλυτζάνι κασέρι τριμμένο, ένα φλυτζανάκι κεφαλοτύρι τριμμένο, 100 γρ. φέτα κομμένη σε κομμάτια, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, 2 κουταλιές αλεύρι, μισή φλυτζάνα γάλα, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, λίγο λάδι, πιπέρι μαύρο, αλάτι, φύλλο σφολιάτα ή 6 φύλλα κρούστας, 1 αυγό για άλειμμα.
Σωτάρομε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι, ρίχνομε μισό φλυτζάνι νερό και το βράζομε. Πλένουμε και κόβομε τις μελιτζάνες σε ροδέλες δύο δάχτυλα πάχος. Τις αλατίζομε ελαφρά, τις αλείφομε με ελαιόλαδο και τις ψήνομε στο γκριλ. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνομε λίγο να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα τους και βάζομε την ψίχα σε μια λεκανίτσα. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτομε το αλεύρι και το καβουρντίζομε λίγη ώρα. Κατόπιν ρίχνομε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει η κρέμα. Όταν πάρει όλο το γάλα ρίχνομε μέσα τα αυγά και με σύρμα χτυπάμε καλά. Αποσύρομε από τη φωτιά, ρίχνομε τα τυριά, πιπέρι, το κρεμμύδι και την ψίχα απ’ τις μελιτζάνες. Ανοίγομε την σφολιάτα, αδειάζομε την γέμιση, κλείνομε το φύλλο στα πλάγια σαν φάκελλο και το τυλίγομε. Βουτυρώνουμε και φουρνίζουμε ή το βάζομε σε έξι φύλλα κρούστας και τυλάμε σαν πούρα, αυγώνομε και ψήνομε 40-45 λεπτά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...