Πατατοκεφτέδες με μελιτζάνες (πολύ νόστιμο)
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες, ένα κιλό μελιτζάνες χωρίς πολλά σπόρια, μια φλιτζάνα φρυγανιά τριμμένη, μια κουταλιά της σούπας μπέικι πάουντερ, δύο κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, ένα κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ, αλάτι και πιπέρι.
Περνάτε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ. Ετοιμάζετε τις μελιτζάνες στο γκριλ όπως για μελιτζανοσαλάτα, τις ξεφλουδίζετε. Τις περνάτε στο μίξερ. Πρέπει να γίνει ένα φλιτζάνι πουρές μελιτζάνα. Ανακατεύετε με τη σαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθετε κεφτεδάκια. Τα τυλίγετε σε φρυγανιά τριμμένη και τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι. Σερβίρετε με παντζάρια λαδόξιδο και σκορδαλιά.
Σκορδαλιά
Μια μέτρια πατάτα βραστή εντελώς κρύα. Μια χονδρούτσικη φέτα βρεγμένο ψωμί μπαγιάτικο, μόνο η ψίχα, μια σκορδοκεφαλή ολόκληρη κοπανισμένη στο γουδί, (όχι δύο τρεις σκελίδες αλλά ολόκληρο το κεφάλι), μια φλιτζάνα τσαγιού λάδι, ένα φλιτζάνι καφέ ξύδι και δύο τρεις σταγόνες γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο διαβολάκι.