Μήλο φυρίκι γλυκό
30 μέτρια μήλα, 1280 γρ. ζάχαρη, 2 κουταλιές λεμόνι, 2 ξυλάκια κανέλα, λίγα γαρύφαλλα.
Καθαρίζομε με χωνάκι το εσωτερικό των φυρικιών και μετά τον εξωτερικό φλοιό τους με το μαχαιράκι. Τα ρίχνομε μέσα στο νερό που βράζει (τρία ποτήρια) και όταν μαλακώσουν προσθέτομε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο να βράσουν όλα μαζί. Ρίχνομε δύο κουταλιές λεμόνι λίγα λεπτά πριν τα κατεβάσομε. Το σιρόπι τους πρέπει να έχει δέσει πάρα πολύ καλά (Θα το κάνω με στέβια και να γίνει καλό θα σας γράψω την αναλογία για στέβια)
Φράπα γλυκό
150 δρ. καθαρισμένη φράπα και κομμένη σε κομμάτια, 1 οκά ζάχαρη, 1 οκά νερό, 1 λεμόνι, 1 φλυτζανάκι ανθόνερο (εμένα το ανθόνερο μου αρέσει. Το γνήσιο όμως. Όχι το λουλουδόνερο) Έχομε την φράπα καθαρισμένη και κομμένη εις μικρά τεμάχια, την ρίπτομε πρώτα σε βρασμένο νερό για να ψηθεί και μετά την στραγγίζομε καλά. Βάζομε την ζάχαρη και το νερό, άμα δε μισοδέσει, την αφήνομε να κρυώσει και ρίπτομε τα κομμάτια φράπας, την βάζομε σε δυνατή φωτιά να δέσει λίγο. Την άλλη μέρα την ξαναβάζομε πάλι σε δυνατή φωτιά και άμα αρχίσει να βράζει ρίχνομε το ανθόνερο και το λεμόνι και όταν δέσει το κατεβάζομε
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
Αναπάντεχη τροπή πήραν οι τελευταίες προετοιμασίες για έναν γάμο που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε…
Εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς ανακοίνωσε πως ισραηλινή όμηρος έχασε τη ζωή της, στον…
Μια πρόσφατη ανακάλυψη των επιστημόνων αναφορικά με τον Ήλιο δημιουργεί ερωτήματα. Στο σημείο υπάρχουν μερικά παράξενα…
Ο Γιώργος Αγοραστάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης και πρώην αντινομάρχης Χανίων, συμεμτείχε στη μαζική…
Σοκαριστικές στιγμές είχε ζήσει η Νικολέτα Κάρδαρη, μαθήτρια της Γ' Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Χανίων…
This website uses cookies.