15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μήλο φυρίκι γλυκό
30 μέτρια μήλα, 1280 γρ. ζάχαρη, 2 κουταλιές λεμόνι, 2 ξυλάκια κανέλα, λίγα γαρύφαλλα.
Καθαρίζομε με χωνάκι το εσωτερικό των φυρικιών και μετά τον εξωτερικό φλοιό τους με το μαχαιράκι. Τα ρίχνομε μέσα στο νερό που βράζει (τρία ποτήρια) και όταν μαλακώσουν προσθέτομε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο να βράσουν όλα μαζί. Ρίχνομε δύο κουταλιές λεμόνι λίγα λεπτά πριν τα κατεβάσομε. Το σιρόπι τους πρέπει να έχει δέσει πάρα πολύ καλά (Θα το κάνω με στέβια και να γίνει καλό θα σας γράψω την αναλογία για στέβια)

Φράπα γλυκό
150 δρ. καθαρισμένη φράπα και κομμένη σε κομμάτια, 1 οκά ζάχαρη, 1 οκά νερό, 1 λεμόνι, 1 φλυτζανάκι ανθόνερο (εμένα το ανθόνερο μου αρέσει. Το γνήσιο όμως. Όχι το λουλουδόνερο) Έχομε την φράπα καθαρισμένη και κομμένη εις μικρά τεμάχια, την ρίπτομε πρώτα σε βρασμένο νερό για να ψηθεί και μετά την στραγγίζομε καλά. Βάζομε την ζάχαρη και το νερό, άμα δε μισοδέσει, την αφήνομε να κρυώσει και ρίπτομε τα κομμάτια φράπας, την βάζομε σε δυνατή φωτιά να δέσει λίγο. Την άλλη μέρα την ξαναβάζομε πάλι σε δυνατή φωτιά και άμα αρχίσει να βράζει ρίχνομε το ανθόνερο και το λεμόνι και όταν δέσει το κατεβάζομε

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...