Ομελέτα με χορταρικά
Τέσσερα αυγά, δύο κουταλιές σούπας λάδι, ένα κρεμμύδι σε ροδέλες, μια πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, ένα κολοκύθι σε φέτες, δύο ντομάτες σε ροδέλες, 1 φλυτζάνα τυριά τριμμένα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.
Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρεις τα λαχανικά όλα μαζί (εκτός τις ντομάτες), χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις, μετά τις ντομάτες και τέλος τα τυριά.
Σάλτσα γιαούρτι
Ανακατέψτε μισό γιαούρτι με χυμό λεμονιού, λίγη μουστάρδα, λίγο μαϊντανό, λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Η σάλτσα αυτή χρησιμοποιείται σε όλες τις σαλάτες.
Πιπεριές γεμιστές
Ένα κιλό πράσινες πιπεριές, 250 γρ ζαμπόν, 500 γρ κεφαλοτύρι, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας, μισό ποτήρι λάδι, ρίγανη, πιπέρι, κρέμα μπεσαμέλ, 1 μέτριο κρεμμύδι.
Ανοίγετε τις πιπεριές και βγάζετε τους σπόρους. Τις πλένετε. Τις τοποθετείτε όρθιες σε γιουβέτσι και τις γεμίζετε. Γέμιση: Σωτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί. Προσθέτετε τα μυρωδικά, το ζαμπόν, τη μπεσαμέλ και τέλος του τυρί. Κλείνετε τα καπάκια βάζετε λίγο νερό στο ταψί, λάδι και λίγη σάλτσα και ψήνετε.
Ταραμοκεφτέδες
Εκατό γρ. ταραμά, ένα κρεμμύδι τριμμένο, 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα βρεγμένο και στιμμένο πολύ καλά, λίγο μαϊντανό, λίγο αλεύρι. Ξεπλένομε τον ταραμά σε κρύο νερό, τον στραγγίζομε και τον βάζομε σε μπωλ. Προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνομε. Βάζομε αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό. Αφήνομε στο ψυγείο για μισή ώρα. Αλευρώνομε και τηγανίζομε σε καυτό λάδι