Σουφλέ με μανιτάρια
Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα σε βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζουμε πάνω τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή για τοστ. Σωτάρουμε με λίγο βούτυρο τρία κρεμμύδια μεγάλα ξερά. Ρίχνουμε στο βούτυρο 250 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο, ένα κιλό μανιτάρια κουτιά ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια 1 κρέμα γάλακτος, 2-3 χούφτες τυρί. Στο τέλος χτυπάω ένα αυγό το ρίχνω μέσα και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε (προσέχουμε μη ψηθεί το αυγό) Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνουμε. Πριμένουμε ένα τέταρτο αφού το βγάλουμε από το φούρνο και μετά σερβίρουμε.

Μελιτζάνες με γιαούρτι
Ένα τέταρτο κιλού μελιτζάνες (ξεφλουδισμένες και κομμένες) ελαιόλαδο για τηγάνισμα , μισό φλιτζάνι γιαούρτι μισό φλιτζάνι κομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, δύο κούπες κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες και ένα κουταλάκι ξύδι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθειά χύτρα και μετά τηγανίστε τις μελιτζάνες στο λάδι. Κουνήστε μερικές φορές μέχρι να ψηθούν τα κομμάτια. Αφαιρέστε τα κομμάτια με σπάτουλα και στραγγίστε τα σε μια χαρτοπετσέτα. Σ’ ένα μπολ αναμίξτε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα καλά. Για να σερβίρετε τοποθετείστε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα και αλείψτε τις με τη σάλτσα γιαουρτιού (πολύ νόστιμη)

Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές
Ένα κιλό μελιτζάνες, ένα κιλό κόκκινες πιπεριές φρέσκιες γλυκές Φλωρίνης, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, ξύδι, αλάτι, πιπεριά Φλωρίνης κονσέρβας για γαρνίρισμα.
Ψήστε τις μελιτζάνες στο γκριλ και τις ξεφλουδίζετε (φλάσκες χωρίς σπόρους). Τις ψιλοκόβετε, βάζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι. Λειτουργείτε το μπλέντερ ρίχνοντας λίγο – λίγο το λάδι. Συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε το ξύδι.
Τυροκαυτερή
Τηγανίζετε 3-4 καυτερές πιπεριές. Τις ξεφλουδίζετε, τις ψιλοκόβετε. Τις αναμιγνύετε με φέτα, λάδι (τηγανόλαδο τους), ξύδι

Αγκινάρες σαλάτα
Τρείς αγκινάρες ψιλοκομμένες, 1 χούφτα φρέσκα κουκάκια (λουβάκια) ξεφλουδισμένα, ένα αγγούρι, άνηθο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, μερικές αλατσοελιές, ελάχιστο λάδι, ξύδι.

Σαλάτα με ψαρές
Ψαρές, ρόκα, χοντροκομμένο ραπάνι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, ελάχιστο λάδι, ξύδι.

Βροβιοί στο ξύδι
Βροβιοί φύονται σε πολλές περιοχές του Νομού Χανίων. Δεν σας λέμε πού, γιατί θα εκδράμετε και δεν θ’ αφήσετε ίχνος. Όποιος ξέρει, ξέρει!
Λοιπόν, τους καθαρίζομε, τους ξεβράζομε. Να τσιτώνονται με το πηρούνι, αλλά να είναι «στητοί» γιατί αν είναι πολυβρασμένοι θα γλινιάσουν στο ξύδι. Μετά τους γλυκαίνομε, αλλάζοντα τα νερά και όταν τραβούν μια ελαφρά πικράδα τους βάζομε σε ξύδι και αλάτι. Από πάνω βάζομε δύο δάχτυλα λάδι. Το λάδι εμποδίζει τον αέρα και διατηρούνται περισσότερο. Κλείνομε το βάζο ερμητικά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

8 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

8 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

8 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

8 hours ago

This website uses cookies.