10.8 C
Chania
Sunday, December 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γαύρος στο ξύδι
Σε ένα τάπερ τοποθετούμε τους γαύρους σε στρώματα και σε κάθε στρώμα ρίχνουμε αλάτι και ξύδι. Ξύδι μέχρι να τους καλύψουμε όλους και τους αφήνουμε για 24 ώρες. Μετά πετάμε το ξύδι και ξαναβάζουμε γαύρους σε στρώματα και σε κάθε στρώμα ρίχνουμε βασιλικό, σκόρδο σε ροδέλες και λάδι μέχρι να καλυφθεί όλο.

Γαύροι γεμιστοί
Ετοιμάζουμε το σπανάκι (ή ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε), το τηγανίζουμε λίγο με σκόρδο. Μετά βάζουμε γαύρο από πάνω σπανάκι και το κλείνουμε με γαύρο από πάνω, όλο μαζί το περνάμε στο αλεύρι μετά από αυγό χτυπημένο και τηγανίζουμε.

Γαύροι λεμονάτοι
Βάζουμε τους γαύρους σε στρώματα και τους καλύβουμε με χυμό λεμονιού (2-3 ώρες) και τηγανίζουμε.

Γαύρο στο αδόμπο
Το αδόμπο το ετοιμάζουμε κτυπώντας στο μίξερ ξύδι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και ζαφορά. Έπειτα τοποθετούμε τους γαύρους σε ένα τάπερ σε στρώματα και τους καλύβουμε με το αδόμπο. Τους αφήνουμε 4-5 ώρες και έπειτα τηγανίζουμε.

Πιπεριές κέρατο γεμιστές
Κόβομε την άκρη της πιπεριάς από το κοτσάνι και την γεμίζομε με τριμμένο τυρί του τοστ, ζαμπόν και μπέικον. Στο τέλος βάζουμε ένα κομματάκι ανθότυρο για να μη χυθεί η γέμιση και ψήνομε στον φούρνο.

Κουνέλι για μπουφέ
Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι. Το τσιγαρίζουμε με μια φλυτζάνα λάδι και τρεις σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε ένα νεροπότηρο κρασί. Ψήνομε σε σιγανή φωτιά και προς το τέλος προσθέτω λίγη ρίγανη.

Καλαμαράκια με ελιές
1/2 κιλό καλαμαράκια, 2 μεγάλα κρεμμύδια, 1 μάτσο μάραθα, 1 κουτί τοματάκια ψιλοκομμένα, 1 κρασοπότηρο κρασί, αλάτι, πιπέρι, 1 φλυτζάνα λάδι, 1 φλυτζάνα πράσινες σπαστές ελιές.
Τσιγαρίζω τα καλαμαράκια με το λάδι και το κρεμμύδι και προσθέτω το κρασί. Σωτάρω για 10 λεπτά και προσθέτω τις ντομάτες, τα μάραθα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι. 10 λεπτά πριν ψηθεί το φαγητό προσθέτω τις ελιές.

Κοτόπουλο μυρωδάτο
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο 1 ½ κιλό περίπου, 1 κιλό πατάτες, 1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά, 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 2 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες, 1 κρασοπότηρο κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο. Σε μια λεκάνη βάζω τις πατάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, λάδι, ρίγανη, αλάτι, το κρασί, ανακατεύω καλά και τοποθετώ μέσα στο ταψί γύρω-γύρω από το κοτόπουλο. Ψήνω στους 250 βαθμούς για 1 ½ περίπου ώρα.

Σουβλάκια κοτόπουλου
Ξεκοκαλίζω στήθη κοτόπουλου, τα κόβω σε μεγάλους κύβους όσο ένα κάστανο, τα αλατοπιπερώνω, προσθέτω ρίγανη. Περνώ σε ξυλάκια σουβλακιού ένα κομμάτι κοτόπουλο, ένα κομμάτι πιπεριά, κοτόπουλο, κρεμμύδι και ούτω κάθεξής. Ψήνω τα σουβλάκια είτε στα κάρβουνα είτε στον φούρνο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εδώ και εκεί παππάς, παντού παπάς, τελικά όμως άφαντος

Του Μανώλη Καπετανάκη * Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος,...

Η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2025

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης (Ι.Λ.Α.Ε.Κ.) ολοκληρώνει...

Δωρεά Οργάνων χάρη στο μεγαλείο Ψυχής της οικογένειας της άτυχης 33χρονης

Χάρη στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας της άτυχης 33χρονης...