Παστουρμάς στη λαδόκολλα
10 φέτες παστουρμά, 1 ντομάτα κομμένη φέτες, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο λεμόνι ψιλοκομμένο χωρίς τη φλούδα του.
Στη μέση της λαδόκολλας βάζομε τις φέτες του παστουρμά και πάνω βάζομε τη ντομάτα, το λεμόνι και τον μαϊντανό. Σκεπάζομε με την λαδόκολλά τους παστουρμάδες και τους κλείνομε σφικτά σαν δεματάκι. Βάζομε στον φούρνο ή στην σχάρα. Ψήνομε για 1 λεπτό και σερβίρομε. Ωραίος μεζές για ούζο
Τσιλιμπιρί αυγά
Βάζομε σε τηγάνι λίγο νερό. Μόλις κοχλάσει σπάμε τα αυγά. Ύστερα από ενάμιση περίπου λεπτό βγάζομε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζομε σε πιατέλα. Ανακατεύομε το γιατούρτι με το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο ξύδι και αλάτι και σκεπάζομε τα αυγά. Ρίχνομε από πάνω λίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο και κόκκινο πιπέρι. Σερβίρομε τα αυγά ζεστά.
Η γιαγιά μου τα έκανε και χωρίς το γιαούρτι. Στο νερό και μετά φρέσκο βούτυρο από πάνω τους και πάπρικα.
Κολοκυθόπιτα
Ένα πακέτο φύλλο χωριάτικο ή σπιτικό που φτιάχνομε τις σπανακόπιτες (αλεύρι, λίγο αλάτι, μισό κρασοπότηρο λάδι, νερό χλιαρό), πέντε μεγάλα κολοκύθια ξυσμένα, 1 ματσάκι άνιθο, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, μισή φλυτζάνα λάδι, 1 φλυτζάνα φέτα τριμμένη, 1 φλυτζάνα κεφαλογραβιέρα τριμμένη, λίγο δυόσμο.
Σωτάρομε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα κολοκυθάια μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζομε την κατσαρόλα ρίχνομε τα τυριά και ανακατεύομε. Βάζομε σε ταψί τρία φύλλα βουτυρωμένα ή ένα χονδρό σπιτικό φύλλο. Απλώνομε την γέμιση γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα και απλώνομε από πάνω άλλα τρία βουτυρωμένα ή ένα χονδρούτσικο σπιτικό. Λαδώνομε, σισαμώνομε, ψήνομε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.