16.8 C
Chania
Monday, November 4, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Ρεβανί
Ένα φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, δύο φλυτζάνια αλεύρι, μία φλυτζάνα γάλα, 250 γρ. βούτυρο μισή φλυτζάνα αμύγδαλα, έξι αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, δύο κουταλάκια μπέικι, μιάμιση φλυτζάνα ζάχαρη, 4 βανίλιες, μαστίχα Χίου κοπανισμένη.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι ν’ ασπρίσει το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνομε σιγά-σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτομε λίγο-λίγο το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, τη μαστίχα, το αλεύρι, το μπέικι κουταλιά-κουταλιά και τελευταίο το σιμιγδάλι. Ανακατεύομε. Βουτυρώνομε ταψί, ρίχνομε το μείγμα και από πάνω αμύγδαλα. Βάζομε στον φούρνο, μέτρια φωτιά, σαρανταπεντε (45) λεπτά περίπου.
Σιρόπι: Δεκαπέντε λεπτά πριν ψηθεί το ρεβανί ετοιμάζομε το σιρόπι. Μόλις δέσει προσθέτομε χυμό λεμονιού και καταβάζομε από τη φωτιά. Το σιροπιάζομε όσο είναι το γλυκό χλιαρό.

Τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Πεντάκοσια γρ. φύλλο μπακλαβά, 170 γρ. βούτυρο λιωμένο. Κρέμα: Ένα λίτρο γάλα, δώδεκα κουταλιές κορνφλαο, μισό ποτήρι ζάχαρη, τέσσερεις κρόκου αυγών, 1 βανίλια, δύο κουταλιές βούτυρο.
Σιρόπι: Τρία ποτήρια ζάχαρη, δυόμιση ποτήρια νερό, ένα λεμόνι χυμό.
Κόβομε κατά μήκος το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών περίπου. Βουτυρώνομε τις λωρίδες και τις διπλώνομε τριγωνικά. Τις στρώνομε σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνομε σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν.
Κρέμα: Βράζομε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτομε το κορν φλάο ανακατεύοντας με το σύρμα των αυγών και βράζομε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους καλά με το βούτυρο.
Σιρόπι: Σε κατσαρόλα βράζομε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού επί πέντε λεπτά. Βουτάμε ένα-ένα τα ψημένα τρίγωνα στο σιρόπι και τα αφήνομε μέσα στο σιρόπι να τραβήξουν καλά. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα. Ανοίγομε τη μία τους πλευρά με μυτερό μαχαίρι και τα γεμίζομε με κρέμα. Πασπαλίζομε με καβουρντισμένα αμύγδαλα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ