23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τάρτα με σπανάκι και κουκουνάρι
Μια συσκευασία έτοιμη ζύμη μπριζέ 150 γρ. σπανάκι ή σέσκουλα, τέσσερα αυγά, τετρακόσια γρ. μυζήθρα, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. κουκουνάρι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι.
Ζεσταίνομε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγομε τη ζύμη και ντύνομε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες, κόβοντας όση ζύμη περισσεύει. Τρυπάμε με πηρούνι όλη την επιφάνειά της και φουρνίζομε για 15 λεπτά. Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματάμε για δύο λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Το στραγγίζομε και το στίβομε καλά. Σε μπωλ ανακατεύομε με το μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Πασπλίζομε με το κουκουνάρι και ψήνομε για 45 λεπτά.

Τάρτα με πράσα και γαρίδες
Μία ζύμη μπριζέ, έξι πράσα, 250 γρ. γαρίδες, ένα λεμόνι, 500 γρ. κρέμα γάλακτος, τρία αυγά, 30 γρ. βούτυρο, ελαιόλαδο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο.
Καθαρίζομε τα πράσα και τα ψιλοκόβομε (το άσπρο τους). Τα σωτάρομε για 20 λεπτά με το βόυτυρο και λίγο λάδι. Ανακατεύομε μην πιάσουν. Αλατοπιπερώνομε. Ζεσταίνομε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγομε την ζύμη και καλύπτομε μια λαδωμένη ταρτιέρα. Κόβομε ό,τι περισσεύει. Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια και τη βάζουμε στο ψυγείο. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες τις πλένομε, τις στεγνώνομε και τις κόβομε ροδέλες. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα, αλατοπιπερώνομε και αρωματίζομε με το μοσχοκάρυδο. Προσθέτομε τις γαρίδες και τα πράσα. Ρίχνομε το μείγμα στην τάρτα και βάζομε από πάνω λεπτές ροδέλες λεμόνι. Ψήνομε για σαράντα λεπτά.

Τάρτα με μανιτάρια μπεσαμέλ
Ένα φύλλο κουρού ή σφολιάτας 500 γρ., μανιτάρια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τρία φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 250 γρ. φέτα, 1 σκελίδα σκόρδο, μισό ματσάκι μαϊντανό, 40γρ μαργαρίνη, 1 αυγό, 200 γρ. ζεστό γάλα, δύο κουταλιές αλεύρι, αλατοπίπερο.
Καθαρίζομε και κόβομε φέτες τα μανιτάρια. Σε τηγάνι με το ελαιόλαδο ρίχνομε τα μανιτάρια με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και σωτάρομε μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζομε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνομε την μαργαρίνη, ρίχνομε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί και προσθέτομε το ζεστό γάλα. Έτσι φτιάχνομε μία ελαφριά μπεσαμέλ. Την αποσύρομε από την φωτιά, προσθέτομε το αυγό, την φέτα θρυμματισμένη, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνομε. Θα προσθέσομε γλυκιά πάπρικα. Προσθέτομε στην μπεσαμέλ τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ανακατεύοντας. Σε τάρτα που έχομε αλείψει με μαργαρίνη στρώνομε το φύλλο, απλώνομε το μείγμα και ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...