Τάρτα με κρεμμύδι και πιπεριές
Μία έτοιμη ζύμη μπριζέ, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά, 2 κρεμμύδια, 4 αυγά, λίγο θυμάρι, 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 500 γρ. κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, αλεύρι, αλατοπίπερο.
Ανάβομε το γκριλ και ψήνουμε τις πιπεριές από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν τις κλείνουμε σε πλαστική σακούλα μέχρι να χλιάνουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβομε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζομε και κόβομε σε φέτες τα κρεμμύδια. Τα σωτάρομε με λίγο λάδι σε τηγάνι, χωρίς να πάρουν χρώμα. Μαδάμε μέσα στο τηγάνι τα φυλλαράκια από το θυμάρι, προσθέτομε τις πιπεριές και ανακατεύομε στη φωτιά για ένα λεπτό. Αλατοπιπερώνομε.
Προθερμαίνομε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνομε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες καλά λαδωμένη και πασπαλισμένη με ίγο αλεύρι. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της. Από πάνω στρώνομε λαδόκολλα και απλώνομε ξερά φασόνια για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και φουρνίζομε για 10 λέπτα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια. Χτυάμε τα αυγά με την κρέμα και προσθέτομε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Απλώνομε το μείγμα στην τάρτα. Πασπαλίζομε με το τυρί. Φουρνίζομε για 30 λεπτά.