Αρνάκι στη λαδόκολλα
Ένα κιλό αρνάκι μερίδες κομμένο, μισό φλυτζάνι λάδι, τρεις σκελίδες ψιλοκομμάνο σκόρδο, δύο κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, 2 πιπεριές κομμένες ροδέλες, δύο ντομάτες κομμένες σε κύβους, χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι.
Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μία ώρα περίπου. Μετά τα τυλίγομε όλα μαζί σφιχτά στην λαδόκολλα. Βάζομε το πακέτο σε ταψάκι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για τρεις ώρες στους 180 βαθμούς.
Δαμάσκηνα και βερύκοκα σωτέ
250 γρ. δαμάσκηνα ξερά, 250 γρ. βερύκοκα ξερά, μία κουταλιά σούπας βούτυρο, ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, ένα φλυτζάνι του καφέ ζωμός κρέατος, μία κουταλιά τσαγιού κέτσαπ, μία κουταλιά τσαγιού ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
Λιώνομε το βούτυρο και προσθέτομε τα δαμάσκηνα ν’ αχνιστούν σε χαμηλή φωτιά. Τα σβήνομε με το κρασί προσθέτομε το ζωμό, το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και μιά φλυτζάνα τσαγιού νερό. Τα αφήνομε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα αντίστοιχα υλικά για τα βερύκοκα. Συνοδεύουν φιλέτο σχάρας, χοιρινό μπούτι ψητό, γαλοπούλα ψητή κ.λπ.
Κροκέτες τυριού
Διακόσια γρ. τυρί ένταμ, εκατό γρ. αλεύρι, μισό ποτήρι κρύο γάλα, τέσσερα αυγά, φρυγανιά τριμμένη.
Χτυπάω τα δύο αυγά ολόκληρα και τον ένα κρόκο με λίγο αλάτι και πιπέρι και πενήντα γρ. αλεύρι. Βάζω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω το ένταμ κομμένο σε φέτες και το κρύο γάλα ενώ ανακατεύω διαρκώς. Ανεβάζω τη φωτιά και μόλις πήξει ετοιμάζω τις κροκέτες. Τις περνάω στο υπόλοιπο αλεύρι στο αυγό (ένα ολόκληρο και ένα ασπράδι) χτυπημένα και στην φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι