Τας κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας ψαχνό και το κόβομε σαν καρύδια. Τα καβουρδίζομε στο τηγάνι με δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας καλά να τσιγαρισθεί παντού. Όταν τσιγαριστούν τα βάζομε σε κατσαρόλα. Και στο τηγάνι θα ξανθύνομε μια καλή χούφτα ψιλοκομμένα κρεμμύδια από το ένα κιλό που θα χρησιμοποιήσομε. Όταν ξανθύνει το ρίχνομε στην κατσαρόλα με το ανάλογο νερό, μισό ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο, μισό κιλό τομάτες φρέσκες ή ανάλογο πελτέ, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες. Αφήνομε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά
Ζελέ με φρουϊ ζελέ και σαντιγί Γιώτης
Διαλύετε δύο φακέλους φρουϊ ζελέ σε δύο ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτετε δύο ποτήρια παγωμένο νερό ή το σιρόπι της κομπόστας. Ρίχνετε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας και τη βάζετε λίγο στην κατάψυξη να πήξει. Τοποθετείτε λίγα φρούτα ζελέ και πάλι κατάψυξη. Προσθέτω λίγο ζελέ ακόμα και πάλι ψυγείο. Χρησιμοποιώ το ένα τρίτο του ζελέ. Κόβω σε μικρά κομματάκια φρούτα. Χτυπάω στο μίξερ για πέντε λεπτά τους δύο φακέλους Garni με 400 ml κρύο γάλα. Προσθέτω ένα γιαούρτι στραγγιστό, τα κομματάκια φρούτων και το υπόλοιπο ζελέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύω μ’ ένα κουτάλι. Ρίχνω πάνω στο ζελέ και ψυγείο.
Λικέρ από καφέ
Παίρνομε ένα κιλό άσπρο οινόπνευμα διακόσια πενήντα γραμμάρια εκλεκτό καφέ ακαβούρδιστο, 650 γραμμάρια νερό και ενάμιση κιλό ζάχαρη. Πρώτα καβουρντίζομε τον καφέ που μετά τον κοπανίζομε στο γουδί ζεστό. Τον βάζουμε με το οινόπνευμα σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο που σφραγίζομε και το αφήνομε εκεί τέσσερις μέρες. Μετά το παίρνομε, το φιλτράρομε από τουλπάνι και ρίχνομε το οινόπνευμα στο σιρόπι που φτιάξαμε με τη ζάχαρη και το νερό που πρέπει να είναι πηχτό σα λάδι. Μετά το περνάμε από τουλπάνι με βαμβάκι και είναι έτοιμο.