14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Χοιρινό κρασάτο με καρότα και μανιτάρια
Ένα κιλό χοιρινό σπάλα, τρία μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες), δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, ενάμιση φλυτζανάκι ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι λευκό κρασί, μία ντομάτα φρέσκια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη, τέσσερα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές ροδέλες και πεντακόσια γραμ. φρέσκα μανιτάρια.
Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε κύβους. Ρίχνετε στο τσικάλι το λάδι και τσιγαρίζετε καλά το κρέας. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτομε το κρασί μέχρι να το πιει. Προσθέτομε τα μανιτάρια, τα καρότα, την φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δύο ποτήρια νερό. Τέλος σκεπάζομε την κατσαρόλα και αφήνομε να βράσει σε σιγανή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας και να πήξει η σάλτσα

Ταραμοκεφτέδες
150 γρ ταραμά, 200 γρ ψίχα ψωμιού βρεγμένη, τρεις κουταλιές αλεύρι, τρεις κουταλιές μαϊντανό, 2 κουταλιές άνιθο, 2-3 κρεμμυδάκια και ανάλογο λάδι και πιπέρικ.
Μουσκεύομε τον ταραμά σε χλιαρό νερό κάμποση ώρα για να ξαρμυρίσει. Μετά χύνουμε το νερό αυτό και τον ξεπλένομε καλά. Τον βάζομε σε μια λεκάνη τον άνιθο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και το αλεύρι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα μαραίνομε μαζί με το λάδι σ’ ένα τηγάνι. Βάζομε τα κρεμμύδια μαζί με τα άλλα υλικά και τα ζυμώνομε όλα μαζί. Αλευρώνομε και τηγανίζομε.

Φλογέρες μελιτζάνας
Ενάμιση κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό φέτα, τρία αυγά, ένα φλιτζάνι λάδι, ένα μεγάλο κρεμμύδι, αλατοπίπερο, 850 γρ φύλλο κρούστας.
Βράζουμε τις μελιτζάνες με το αλάτι. Τις ξεφλουδίζομε, τις στραγγίζομε και τις λιώνουμε. Ανακατεύομε με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβομε το φύλλο λωρίδες στις οποίες αφού λαδώσομε βάζομε λίγο μείγμα στην άκρη και το τυλάμε ρολό. Τις λαδώνομε από πάνω και ψήνομε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τις άκρες τις έχομε διπλώσει προς τα μέσα.

Τονοσαλάτα
Δυο κουτιά τόννο, 4 κουταλιές χυμό λεμονιού, 10 σταγόνες ταμπάσκο, τρία αυγά σφιχτά ψιλοκομμένα, μία πιπεριά Φλωρίνης απ’ το βάζο ψιλοκομμένη, μία κουταλιά λιωμένο κρεμμύδι, μισό φλυτζανάκι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, κάπαρη, μία φλυτζάνα μαγιονέζα.
Στραγγίζομε τον τόννο και τον κόβομε κομματάκια. Τον ανακατεύομε με όλα τα υλικά εκτός μαγιονέζας. Αυτήν την βάζομε στο τέλος. Ανακατεύομε να πάει παντού γαρνίρουμε με μία ντομάτα, μία ελιά, 5 λωρίδες πράσινη πιπεριά, 3 μισές ρόδες λεμονιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...