Καρυδόπιτα (πολύ ωραία)
Πέντε αυγά, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ρακοπότηρο κονιάκ ή ρακή, ένα κουταλάκι μπέικι, ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού, μία κουταλιά γαρύφαλλα, μια κουταλιά κανέλα, ένα ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, ένα ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα (στο γουδί)
Σιρόπι: Μία φλυτζάνα νερό, δύο φλυτζάνες ζάχαρη, μία φλούδα λεμονιού, ένα μασούρι κανέλα
Στο τέλος, όταν είναι να κατεβάσομε ρίχνομε μία μεγάλη κουταλιά μέλι. Ρίχνομε και ανθόνερο.
Κρέμα: Πέντε νεροπότηρα γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, δύο αυγά, δύο κουταλιές αλεύρι, τέσσερις κουταλιές κορν φλάο
Περίπου στο μισό γάλα διαλύομε το αλεύρι και το κορν φλάο. Το ποτήρι τη ζάχαρη στο υπόλοιπο γάλα που έχομε ήδη στη φωτιά. Αναμιγνύομε τα γάλατα, μόλις ζεσταθούν ελαφρά ρίχνομε χτυπημένα ελαφρά τα αυγά και ανακατεύομε έως να πήξει η κρέμα.
Η καρυδόπιτα γίνεται: Τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή. Προσοχή, μην πέσει ίχνος από κροκάδι. Δεν θα γίνει η μαρέγκα. Επίσης μην την αφήσετε πολύ ώρα γιατί θα κόψει και θα βγάλει υγρά. Τα κροκάδια χτυπάμε καλά με τη ζάχαρη. Αναμιγνύομε πολύ καλά σε λεκάνη το σιμιγδάλι τα καρύδια το μπέικι τα κανελογαρύφαλα την όψη λεμονιού ή πορτοκαλιού. Πολύ καλά ανακατεύομε για να μην γίνει πατωσιά το σιμιγδάλι και πατωσιά τα καρύδια. Πρέπει αυτά τα δύο να αναμιχθούν καλά. Ρίχνομε εναλλάξ από λίγο στους κρόκους των αυγών απ’ αυτό το μείγμα και μαρέγκα. Καρύδια – μαρέγκα και τελειώνομε με μαρέγκα. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου και όταν έχει σχεδόν κρυώσει περιχύνομε με το ζεστό σιρόπι με ένα κουτάλι, όχι μαζεμένο το σιρόπι. Όταν κρυώσει το γλυκό, ρίχνομε την κρέμα από πάνω, και πασπαλίζομε με κοπανισμένα καρύδια.