Πατατοσαλάτα
Ένα κιλό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αυγά βραστά, τέσσερεις πιπεριές μεγάλες, τέσσερα καρότα τριμμένα, οκτώ μεγάλες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω ελιές), τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, τρεις καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.
Βράζομε τις πατάτες ολόκληρες με τα φλούδια αφού τις έχομε πλύνει πολύ καλά. Τις ξεφλουδίζομε, τις κόβομε σε μικρά κομματάκια. Τα κόβομε όλα σε κομματάκια. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζομε με λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Στην μαγιονέζα προσθέτομε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύομε με τα υλικά και με την άλλη μισή τα καλύπτομε και γαρνίρομε όπως μας αρέσει.
Μαγιονέζα
Βάζομε στο μπλέντερ δύο κρόκους αυγών μία κουταλιά γεμάτη αλεύρι ή δύο ανάλογα το μέγεθος των αυγών, μία κουταλιά μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες νερό και γυρνάμε το μπλέντερ. Βγάζομε το καπάκι του μπλέντερ από πάνω. Έχομε δίπλα μας ένα μπουκάλι λάδι ραφινέ ένα σφινάκι ξύδι και κάτι παραπάνω λεμόνι. Όλα τα υλικά, θερμοκρασία δωματίου. Και αρχίζομε εναλλάξ σταγόνα – σταγόνα στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνομε λάδι ξύδι λεμόνι. Αυτό που τελειώνει πρώτο είναι το ξύδι. Συνεχίζομε σταδιακά με μεγαλύτερη ποσότητα τώρα με λάδι, λεμόνι. Όσο σηκώσει. Δοκιμάζομε. Αν κόψει η μαγιονέζα βάζομε λίγο αλεύρι και μερικές σταγόνες νερό και συνεχίζομε στο μπλέντερ και φτιάχνει.
Πατατοκεφτέδες
Ένα κιλό πατάτες, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο αυγά, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, φρυγανιές σκόνη. Περνάμε τις πατάτες απ’ τη μηχανή του πουρέ ή από το Μόυλτι, προσθέτομε τα κροκάδια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τυρί. Πλάθομε τους κεφτέδες τους κυλάμε μέσα στη φρυγανιά μετά στο χτυπημένο αυγό και ξανά στη φρυγανιά και τηγανίζομε.