27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Πατατοσαλάτα
Ένα κιλό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αυγά βραστά, τέσσερεις πιπεριές μεγάλες, τέσσερα καρότα τριμμένα, οκτώ μεγάλες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω ελιές), τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, τρεις καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.
Βράζομε τις πατάτες ολόκληρες με τα φλούδια αφού τις έχομε πλύνει πολύ καλά. Τις ξεφλουδίζομε, τις κόβομε σε μικρά κομματάκια. Τα κόβομε όλα σε κομματάκια. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζομε με λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Στην μαγιονέζα προσθέτομε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύομε με τα υλικά και με την άλλη μισή τα καλύπτομε και γαρνίρομε όπως μας αρέσει.

Μαγιονέζα
Βάζομε στο μπλέντερ δύο κρόκους αυγών μία κουταλιά γεμάτη αλεύρι ή δύο ανάλογα το μέγεθος των αυγών, μία κουταλιά μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες νερό και γυρνάμε το μπλέντερ. Βγάζομε το καπάκι του μπλέντερ από πάνω. Έχομε δίπλα μας ένα μπουκάλι λάδι ραφινέ ένα σφινάκι ξύδι και κάτι παραπάνω λεμόνι. Όλα τα υλικά, θερμοκρασία δωματίου. Και αρχίζομε εναλλάξ σταγόνα – σταγόνα στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνομε λάδι ξύδι λεμόνι. Αυτό που τελειώνει πρώτο είναι το ξύδι. Συνεχίζομε σταδιακά με μεγαλύτερη ποσότητα τώρα με λάδι, λεμόνι. Όσο σηκώσει. Δοκιμάζομε. Αν κόψει η μαγιονέζα βάζομε λίγο αλεύρι και μερικές σταγόνες νερό και συνεχίζομε στο μπλέντερ και φτιάχνει.

Πατατοκεφτέδες
Ένα κιλό πατάτες, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο αυγά, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, φρυγανιές σκόνη. Περνάμε τις πατάτες απ’ τη μηχανή του πουρέ ή από το Μόυλτι, προσθέτομε τα κροκάδια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τυρί. Πλάθομε τους κεφτέδες τους κυλάμε μέσα στη φρυγανιά μετά στο χτυπημένο αυγό και ξανά στη φρυγανιά και τηγανίζομε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...