21.8 C
Chania
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Αγκινάρες με κουκιά φρέσκα ντερμπιγιέν

Καθαρίζομε τις αγκινάρες και τις κόβομε στα τέσσερα ή στη μέση ανάλογα το μέγεθος. Τα μεστά κουκιά τα ξεσπορίζομε και τα δροσερά το κόβομε κομμάτια όπως είναι με τα φλούδια αφού τα πελεκίσομε και από τις δύο πλευρές. Βάζομε στο τσικάλι μία φλυτζάνα λάδι και τσιγαρίζομε δύο σκελίδες σκόρδο ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και δύο φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα τσιγαρίζομε ελαφρά και μετά ρίχνομε όλα μαζί (θέλουν όλα σχεδόν τον ίδιο χρόνο ψησίματος) χοντροκομμένα και ξεφλουδισμένα καρότα, τις αγκινάρες τα κουκιά και 2-3 πατάτες κομμένες στα τέσσερα. Αλάτι, πιπέρι. Ρίχνομε νεράκι και ψήνομε. Όταν είναι σχεδόν ψημμένα ρίχνομε ψιλοκομμένο τον άνιθο (όσο μας αρέσει). Μετά μ’ ένα πηρούνι τσιμπάμε τα υλικά να δούμε αν είναι εντελώς ψημένα. Η σάλτσα να μην έχει πολλά νερά. Χτυπάμε δύο μεγάλα λεμόνια και διαλύομε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Πέρνομε με την κουτάλα ζωμό και το ρίχνομε στο λεμόνι χτυπώντας για να μη βωλιάσει το αλεύρι. Το γυρνάμε στο τσικάλι, αφήνομε να πάρει μερικές βράσεις να δέσει ελαφρά η σάλτσα και το κατεβάζοε.
Καλό Πάσχα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβολή ενημερωτικής εκδήλωσης για την καλλιέργεια αβοκάντο στα Βουκολιά Χανίων

Αναβάλλεται η ενημερωτική εκδήλωση για την καλλιέργεια αβοκάντο στα Βουκολιά Χανίων, μετά από ενημέρωση του Αγροτικού Συλλόγου. Νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί.

Κάμερες σε 10 σημεία του Αποκόρωνα για την αντιμετώπιση παράνομων αποθέσεων απορριμμάτων

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου προτείνει κάμερες σε 10 σημεία για παράνομες αποθέσεις απορριμμάτων. Στοχευμένο σύστημα βιντεοεπιτήρησης με πλήρη νομική συμμόρφωση.

Δήμος Χανίων: Εκδήλωση μνήμης για τα 47 χρόνια από την έκρηξη του «Πανορμίτη» στη Σούδα

Ο Δήμος Χανίων διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τα 47 χρόνια από την έκρηξη του πλοίου Πανορμίτη στη Σούδα. Την 1η Οκτωβρίου 2026, στις 10:30, στο λιμάνι της Σούδας.

ΠΛΑΚΑ – ΚΥΨΕΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Ζούμε με δίκη μας ατομική ευθύνη…

Από το fb του Βασίλη Κουτσάκου Τρεις περιπτώσεις - τρεις...