Μαρμελάδα πορτοκάλι (1)
Ενάμιση κιλό πορτοκάλια, ένα λεμόνι, ζάχαρη.
Απ’ τα μισά πορτοκάλια κόβετε τη φλούδα, το κίτρινο μόνο. Κατόπιν την ξανακόβετε σαν σπιρτόξυλα. Τα σκεπάζετε με κρύο νερό και βράζετε έως να μαλακώσουν. Στύβετε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Προσθέτετε την κομμένη φλούδα και το νερό που την βράσατε και μετράτε το μείγμα με φλυτζάνι. Όσο μείγμα τόση ζάχαρη. Βράζετε επί μια ώρα. Την αφήνετε να μείνει 24 ώρες και την ξαναβράζετε να δέσει.

Μαρμελάδα πορτοκάλι (2)
Έξι μεγάλα πορτοκάλια, ένα μεγάλο λεμόνι, δύο κιλά νερό, δύο κιλά ζάχαρη.
Κόβετε στη μέση τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα στύβετε καλά. Στραγγίζετε το χυμό και βάζετε τα κουκούτσια σε τουλπάνι. Κόβετε τις φλούδες σε λεπτά μακριά κομμάτια και τις βάζετε σε γυάλινο σκεύος. Προσθέτετε το νερό, τον χυμό και το τουλπάνι με τα κουκούτσια. Αφήνετε να μείνουν 24 ώρες και μετά τα βράζετε έως ότου εξατμιστεί το μισό υγρό. Περίπου δύο ώρες. Βγάζετε και στύβετε το τουλπάνι, προσθέτετε στο μείγμα τη ζάχαρη, βράζετε τη μαρμελάδα επί μισή ώρα. Την επόμενη μέρα την ξαναβράζετε έως να δέσει ενώ αφαιρείτε τον αφρό. Τη βάζετε ζεστή σε στεγνά αποστειρωμένα ζεστά βάζα, τοποθετείτε επάνω λαδόκολλα βουτηγμένη σε κονιάκ και κλείνετε τα καπάκια.

Λικέρ πορτοκάλι
Εννιά φλυτζάνια κονιάκ, ενάμιση φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού, φλούδα έξι πορτοκαλιών, δυόμιση φλυτζάνια ζάχαρη.
Αφαιρούμε την φλούδα των πορτοκαλιών. Ανακατεύουμε τον χυμό, την φλούδα, το κονιάκ, και τη ζάχαρη. Αδειάζομε σε φιάλη με φαρδύ στόμιο, την ταπώνουμε καλά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος επί ένα μήνα. Το στραγγίζομε και είναι έτοιμο.

Πορτοκαλόπιτα
Τρία αβγά, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ποτήρι λάδι, ένα μπέικιν, ένα γιαούρτι, ξύσμα δύο πορτοκαλιών, χυμό από ένα πορτοκάλι, μισό κιλό φύλλο κρούστας. Το ξεραίνομε στο φούρνο και το θρυμματίζομε.
Χτυπάνε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το φύλλο κρούστας. Ψήνομε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
Σιρόπι: δύο ποτήρια ζάχαρη, τρία ποτήρια νερό. Ξύσμα πορτοκαλιού. Βράζομε για δέκα λεπτά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Από όλους εμάς στον “Αγώνα της Κρήτης”, ευχές από καρδιάς για Καλά Χριστούγεννα!

Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…

16 mins ago

Χριστούγεννα στην Κρήτη με απρόβλεπτη χιονόπτωση

Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…

20 mins ago

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Καζακστάν με 110 επιβάτες – Τουλάχιστον 6 επιζώντες

Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…

34 mins ago

Ραγδαία η μείωση της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα – Στο 61% πλέον, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Στο 31% για τους νέους με τα ενοίκια στα ύψη

Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…

35 mins ago

Θλίψη στα Χανιά: «Έφυγε» ο Μανώλης Βαρουξάκης

Ο Γιάννης Κυριακάκης, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, σε ανάρτησή του αναφέρει: Έφυγε από τη ζωή…

35 mins ago

Πώς τα social media γέννησαν μια γενιά εφήβων κοριτσιών με κρέμες αντιγύρανσης

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το Sky News δείχνουν ότι μέσα σε δύο χρόνια σημειώθηκε αύξηση 21% στις…

12 hours ago

This website uses cookies.