Παστίτσιο με τυριά
Ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο ή βίδες, μισό ποτήρι βούτυρο, τρία ποτήρια φέτα μαλακιά τριμμένη, δύο ποτήρια μπεσαμέλ, τρεις κουταλιές φρυγανιά, μια κρέμα γάλακτος, ένα ποτήρι κασέρι ή κεφαλοτύρι γλυκό τριμμένο.
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με το μισό βούτυρο, την τριμμένη φέτα, πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί. Ετοιμάστε την μπεσαμέλ και ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψάκι και πασπαλίστε με την φρυγανιά. Στρώστε τα μακαρόνια και σκεπάστε τα με τη σάλτσα. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Κρέπες με μανιτάρια
Ένα φλυτζάνι τσαγιού γάλα, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, τέσσερα αβγά, δύο φλυτζάνια τσαγιού μπλε φαρίνα, αλάτι. Τέσσερεις κουταλιές λειωμένο βούτυρο.
Βάζουμε μισό φλυτζανάκι του καφέ χυλό.
Γέμιση: 250 γρ. μανιτάρια κονσέρβα κομμένα έτοιμα, θα τα σοτάρω σε δύο κουταλιές βούτυρο. Θα φτιάξω μπεσαμέλ με δύο φλυτζανάκια γάλα. Πρέπει να είναι σφιχτή. Δύο φλυτζάνες ψιλοκομμένο ζαμπόν, μια φλυτζάνα τυρί για τοστ κομμένο και λίγο μαϊντανό. Θα τις περιχύσομε με μια φλυτζάνα κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο. Τις βάζω έτοιμες στο ψυγείο το πρωί και τις ψήνω το βράδυ.
Γλυκό ψυγείουπορτοκάλι
(το ‘χα ξεχάσει και σας το γράφω)
200 γρ. (μια στρώσει) σαβαγιάρ, τα βρέχω με κονιάκ και γάλα χλιαρό.
Κρέμα: τριάμισι ποτήρια γάλα, τέσσερεις κουταλιές σούπας κορνφλάουρ, πέντε κουταλιές ζάχαρη.
Κρέμα πορτοκάλι: τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα (βιοχυμ, μισό νερό μισό χυμός), τέσσερεις κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια, δύο κουταλιές ζάχαρη. Γίνεται και με παντεσπάνι και με βυσσινάδα.
Μιλφέιγ
Δύο κουτιά σφολιατίνια, 4 κρόκοι, τρία τέταρτα φλυτζάνας ζάχαρη, επτά φλυτζάνες γάλα, 3-4 βανίλιες, δύο κουταλιές βούτυρο, πέντε κουταλιές κοφτές αλεύρι, τρεις κουταλιές κοφτές κορνφλάουρ, ένα κουτί σαντιγί Αλσατοπ Garny Γιώτης μικρό, ασπρισμένα αμύγδαλα.
Εκτέλεση: κρόκοι με ζάχαρη, χτυπάμε βούτυρο, προσθέτομε μισό γάλα κρύο, αλεύρι, κορνφλάουρ, βανίλιες. Ζεσταίνομε το υπόλοιπο γάλα και στο ζεστό γάλα προσθέτομε τα παραπάνω υλικά και ανακατεύομε συνεχώς. Τρεις στρώσεις μπισκότα, τρεις στρώσεις κρέμα, εναλλάξ βέβαια. Τελειώνομε με κρέμα και σαντιγί και αμύγδαλα και σφολιατίνια τριμμένα.
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
Αναπάντεχη τροπή πήραν οι τελευταίες προετοιμασίες για έναν γάμο που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε…
This website uses cookies.