20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Παστίτσιο με τυριά
Ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο ή βίδες, μισό ποτήρι βούτυρο, τρία ποτήρια φέτα μαλακιά τριμμένη, δύο ποτήρια μπεσαμέλ, τρεις κουταλιές φρυγανιά, μια κρέμα γάλακτος, ένα ποτήρι κασέρι ή κεφαλοτύρι γλυκό τριμμένο.
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με το μισό βούτυρο, την τριμμένη φέτα, πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί. Ετοιμάστε την μπεσαμέλ και ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψάκι και πασπαλίστε με την φρυγανιά. Στρώστε τα μακαρόνια και σκεπάστε τα με τη σάλτσα. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Κρέπες με μανιτάρια
Ένα φλυτζάνι τσαγιού γάλα, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, τέσσερα αβγά, δύο φλυτζάνια τσαγιού μπλε φαρίνα, αλάτι. Τέσσερεις κουταλιές λειωμένο βούτυρο.
Βάζουμε μισό φλυτζανάκι του καφέ χυλό.
Γέμιση: 250 γρ. μανιτάρια κονσέρβα κομμένα έτοιμα, θα τα σοτάρω σε δύο κουταλιές βούτυρο. Θα φτιάξω μπεσαμέλ με δύο φλυτζανάκια γάλα. Πρέπει να είναι σφιχτή. Δύο φλυτζάνες ψιλοκομμένο ζαμπόν, μια φλυτζάνα τυρί για τοστ κομμένο και λίγο μαϊντανό. Θα τις περιχύσομε με μια φλυτζάνα κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο. Τις βάζω έτοιμες στο ψυγείο το πρωί και τις ψήνω το βράδυ.

Γλυκό ψυγείουπορτοκάλι
(το ‘χα ξεχάσει και σας το γράφω)
200 γρ. (μια στρώσει) σαβαγιάρ, τα βρέχω με κονιάκ και γάλα χλιαρό.
Κρέμα: τριάμισι ποτήρια γάλα, τέσσερεις κουταλιές σούπας κορνφλάουρ, πέντε κουταλιές ζάχαρη.
Κρέμα πορτοκάλι: τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα (βιοχυμ, μισό νερό μισό χυμός), τέσσερεις κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια, δύο κουταλιές ζάχαρη. Γίνεται και με παντεσπάνι και με βυσσινάδα.

Μιλφέιγ
Δύο κουτιά σφολιατίνια, 4 κρόκοι, τρία τέταρτα φλυτζάνας ζάχαρη, επτά φλυτζάνες γάλα, 3-4 βανίλιες, δύο κουταλιές βούτυρο, πέντε κουταλιές κοφτές αλεύρι, τρεις κουταλιές κοφτές κορνφλάουρ, ένα κουτί σαντιγί Αλσατοπ Garny Γιώτης μικρό, ασπρισμένα αμύγδαλα.
Εκτέλεση: κρόκοι με ζάχαρη, χτυπάμε βούτυρο, προσθέτομε μισό γάλα κρύο, αλεύρι, κορνφλάουρ, βανίλιες. Ζεσταίνομε το υπόλοιπο γάλα και στο ζεστό γάλα προσθέτομε τα παραπάνω υλικά και ανακατεύομε συνεχώς. Τρεις στρώσεις μπισκότα, τρεις στρώσεις κρέμα, εναλλάξ βέβαια. Τελειώνομε με κρέμα και σαντιγί και αμύγδαλα και σφολιατίνια τριμμένα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...