18.8 C
Chania
Thursday, May 16, 2024

Το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη για την παραίτηση Τσίπρα: “H πραγματική παραίτηση εκτιμάται θετικά”

Ημερομηνία:

Ογραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μόλις σχολίασε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ανάληψη της ευθύνης της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ με πραγματική παραίτηση εκτιμάται θετικά – ανεξάρτητα των διαφωνιών μας. Μάλιστα, καθιστά, ακόμα επιτακτικότερη την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων που δεν συνθηκολόγησαν. [Περισσότερα στην ΚΕ του ΜέΡΑ25 την Κυριακή 9/7]», αναφέρει η ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη.

Ο παραιτηθείς πλέον, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για να ανάγκη «να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ» που θα διαβάζει τις προκλήσεις της νέας εποχής και θα ανταποκριθεί σε αυτές, ενώ έκανε και μια σύντομη αναδρομή από όταν ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς» σε ηλικία μόλις 34 χρονών και στην πορεία που το μετέτρεψε σε κορμό των προοδευτικών δυνάμεων, όπως τόνισε, δηλώνοντας περήφανος που ήταν ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της χώρας.

kosmodromio.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ