17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Σπετσοφάι
Λουκάνικα χωριάτικα, πιπεριές μακριές πράσινες γλυκές, ντομάτες.
Τηγανίζω τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πετάω το λάδι τους. Τα βάζω σε ένα ταψάκι. Κόβω τις πιπεριές σε 2-3 μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες και τις τηγανίζω και κατόπιν τις βάζω στο ταψάκι με τα λουκάνικα. Ετοιμάζω μπόλικη σάλτσα ντομάτας και περιχύνω και τα βάζω στο φούρνο περίπου μισή ώρα ή 20 λεπτά.

Κουλουράκια ντόνατς
Για 80 κουλουράκια: βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα, 16 κουταλιές κοφτές ζάχαρη, δυόμιση κουταλιές κοφτές φυτίνη, 16 κουταλιές κοφτές γάλα, ένα κιλό περίπου αλεύρι, μισό κουταλάκι κανέλα σκόνη, μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι, τέσσερα κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουτερ, τέσσερα αβγά.
Για το πασπάλισμα: 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κανέλα.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη ν’ ασπρίσει πολύ καλά. Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και ενώνετε τα δύο μείγματα. Προσθέτετε το γάλα και σιγά – σιγά το αλεύρι που το έχετε ανακατέψει με το μπέικιν, την κανένα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι. Ζυμώνετε να γίνει ζύμη κανονική. Την πλάθετε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με φορμάκι ή ποτήρι κόβετε σε στρογγυλούς δίσκους. Κατόπιν με μικρότερο φορμάκι ή ποτήρι κόβετε ένα στρογγυλό κομματάκι ζύμης στο κέντρο του δίσκου ώστε να σχηματίζονται κύκλοι. Βάζετε το βούτυρο ή το λάδι στο τηγάνι να κάψει και ρίχνετε 3-4 κύκλους μαζί. Αμέσως φουσκώνουν και παίρνουν σχήμα κουλουριού. Γυρίζετε με δύο πιρούνια χωρίς να τρυπάτε προσέχετε μην καούν, τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.

Μελιτζάνες με γιαούρτι
300 γρ. μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες, μισή φλυτζάνα γιαούρτι, μισή φλυτζάνα κομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, 2 καυτερές κόκκινές πιπεριές ψιλοκομμένες, ένα κουταλάκι ξύδι, λάδι για τηγάνισμα.
Ζεσταίνομε το λάδι σε βαθιά χύτρα και ρίχνομε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζομε. Κουνάμε μερικές φορές την κατσαρόλα μέχρι να τηγανιστούν καλά. Τραβάμε με κουτάλα τρυπητή και τις στραγγίζομε σε χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας, αναμειγνύομε το γιαούρτι πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα και από πάνω τη σως γιαουρτιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...