Σπετσοφάι
Λουκάνικα χωριάτικα, πιπεριές μακριές πράσινες γλυκές, ντομάτες.
Τηγανίζω τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πετάω το λάδι τους. Τα βάζω σε ένα ταψάκι. Κόβω τις πιπεριές σε 2-3 μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες και τις τηγανίζω και κατόπιν τις βάζω στο ταψάκι με τα λουκάνικα. Ετοιμάζω μπόλικη σάλτσα ντομάτας και περιχύνω και τα βάζω στο φούρνο περίπου μισή ώρα ή 20 λεπτά.

Κουλουράκια ντόνατς
Για 80 κουλουράκια: βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα, 16 κουταλιές κοφτές ζάχαρη, δυόμιση κουταλιές κοφτές φυτίνη, 16 κουταλιές κοφτές γάλα, ένα κιλό περίπου αλεύρι, μισό κουταλάκι κανέλα σκόνη, μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι, τέσσερα κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουτερ, τέσσερα αβγά.
Για το πασπάλισμα: 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κανέλα.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη ν’ ασπρίσει πολύ καλά. Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και ενώνετε τα δύο μείγματα. Προσθέτετε το γάλα και σιγά – σιγά το αλεύρι που το έχετε ανακατέψει με το μπέικιν, την κανένα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι. Ζυμώνετε να γίνει ζύμη κανονική. Την πλάθετε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με φορμάκι ή ποτήρι κόβετε σε στρογγυλούς δίσκους. Κατόπιν με μικρότερο φορμάκι ή ποτήρι κόβετε ένα στρογγυλό κομματάκι ζύμης στο κέντρο του δίσκου ώστε να σχηματίζονται κύκλοι. Βάζετε το βούτυρο ή το λάδι στο τηγάνι να κάψει και ρίχνετε 3-4 κύκλους μαζί. Αμέσως φουσκώνουν και παίρνουν σχήμα κουλουριού. Γυρίζετε με δύο πιρούνια χωρίς να τρυπάτε προσέχετε μην καούν, τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.

Μελιτζάνες με γιαούρτι
300 γρ. μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες, μισή φλυτζάνα γιαούρτι, μισή φλυτζάνα κομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, 2 καυτερές κόκκινές πιπεριές ψιλοκομμένες, ένα κουταλάκι ξύδι, λάδι για τηγάνισμα.
Ζεσταίνομε το λάδι σε βαθιά χύτρα και ρίχνομε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζομε. Κουνάμε μερικές φορές την κατσαρόλα μέχρι να τηγανιστούν καλά. Τραβάμε με κουτάλα τρυπητή και τις στραγγίζομε σε χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας, αναμειγνύομε το γιαούρτι πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα και από πάνω τη σως γιαουρτιού.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πολάκης: «Η Καλαμάτα Άγονη Α και τα Σφακιά Άγονη Β; Να αλλάξει άμεσα η απόφαση για το Κέντρο Υγείας Σφακίων»

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του επέκρινε δριμύτατα την απόφαση του…

55 mins ago

Στο ΣτΕ προσφεύγουν σωματεία και πολίτες για την τιμολόγηση του νερού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έξι ομοσπονδίες, σωματεία κ.λπ. (μεταξύ αυτών και εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ…

2 hours ago

Πανελλήνιο ρεκόρ καταγράφηκε στις μεταμοσχεύσεις το 2024 – Πολύ υψηλά το ΠΑΓΝΗ

Πανελλήνιο ρεκόρ στον αριθμό των αποβιωσάντων δοτών οργάνων καταγράφηκε φέτος, σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό…

2 hours ago

G7 για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου: “Θα τηρήσουμε τις αντίστοιχες υποχρεώσεις μας”

Οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη ζήτησαν σήμερα Τρίτη (26/11) σε δήλωσή…

2 hours ago

Απερίγραπτο μπάχαλο με το Κτηματολόγιο αλλά ο Κυρανάκης απέκλεισε την πιθανότητα παράτασης – Διαβεβαίωσε ότι “δεν κινδυνεύει η περιουσία κανενός”

Άκαμπτη η κυβέρνηση, αδιαφορεί για τις εκκλήσεις όλων των αρμόδιων φορέων που ζητούν επιτακτικά να…

3 hours ago

Πόρισμα – κόλαφος για τις διακοπές φον ντερ Λάιεν στο σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά – «Σύγκρουση συμφερόντων»

H Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια κατηγόρησε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με τις…

4 hours ago

This website uses cookies.