17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας κιλότο, τετρακόσια γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλυτζάνι ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές γλυκού μπαχάρι, γαρύφαλλα, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ένα με δύο φύλλα δάφνη, αλάτι, πιπέρι.
Βάζομε το λάδι με το κρεμμύδι να ροδίσει. Προσθέτομε το κρέας κομμένο σε μπουκίτσες και ανακατεύομε για πέντε λεπτά. Προσθέτομε την ντομάτα, σκόρδο, μπαχαρικά, το ανάλογο νερό και βράζομε μιάμιση ώρα περίπου. Όταν είναι ψημένο καλά το κρέας και δεμένη η σάλτσα, κατεβάζομε.

Κοντοσούβλι
Δύο κιλά τρυφερό χοιρινό κρέας από τη νεφραμιά. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο λάδι, λίγο κίμινο, χυμός λεμονιού, τρείς πιπεριές γλυκές σε τέταρτα, 2-3 ντομάτες σκληρές σε τέταρτα, ένα μεγάλο κρεμμύδι χωρισμένο στην μέση και σε φύλλα.
Κόβομε το κρέας σε κομμάτια 6-7 εκατοστά. Το βάζομε σε μπολ και τ’ ανακατεύομε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κίμινο, λάδι και χυμό λεμονιού. Τα σκεπάζομε και τ’ αφήνομε στο ψυγείο αρκετές ώρες να μαριναριστούν. Τα περνάμε σε σούβλες με την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι ανάμεσα. Τα σιγοψήνομε στα κάρβουνα αλείφοντάς τα με λάδι και λεμόνι.

Μπουγιουρντί
Σε πήλινο σκεύος (γιουβέτσι) βάζομε μια στρώση κασέρι, μια στρώση τυρί άσπρο, μια ζαμπόν, στη μέση ντομάτα, αλάτι, ρίγανη και καυτερή πιπεριά και ξανά ζαμπόν, τυρί, κασέρι και πολύ λίγο βούτυρο και λάδι λίγο και φουρνίζομε.

Τυρόπιτα εύκολη
Πέντε αβγά, ένα βιτάμ 250 γρ. μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φέτα, δύο κουταλάκια μπέικιν, δύο φλυτζάνες αλεύρι.
Χτυπάμε τα αβγά, ρίχνομε το γιαούρτι και ανακατεύομε το μπέικιν, την φέτα τριμμένη, το βιτάμ λιωμένο, το αλεύρι, ρίχνομε στο ταψί και φουρνίζομε

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...