Κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας κιλότο, τετρακόσια γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλυτζάνι ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές γλυκού μπαχάρι, γαρύφαλλα, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ένα με δύο φύλλα δάφνη, αλάτι, πιπέρι.
Βάζομε το λάδι με το κρεμμύδι να ροδίσει. Προσθέτομε το κρέας κομμένο σε μπουκίτσες και ανακατεύομε για πέντε λεπτά. Προσθέτομε την ντομάτα, σκόρδο, μπαχαρικά, το ανάλογο νερό και βράζομε μιάμιση ώρα περίπου. Όταν είναι ψημένο καλά το κρέας και δεμένη η σάλτσα, κατεβάζομε.
Κοντοσούβλι
Δύο κιλά τρυφερό χοιρινό κρέας από τη νεφραμιά. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο λάδι, λίγο κίμινο, χυμός λεμονιού, τρείς πιπεριές γλυκές σε τέταρτα, 2-3 ντομάτες σκληρές σε τέταρτα, ένα μεγάλο κρεμμύδι χωρισμένο στην μέση και σε φύλλα.
Κόβομε το κρέας σε κομμάτια 6-7 εκατοστά. Το βάζομε σε μπολ και τ’ ανακατεύομε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κίμινο, λάδι και χυμό λεμονιού. Τα σκεπάζομε και τ’ αφήνομε στο ψυγείο αρκετές ώρες να μαριναριστούν. Τα περνάμε σε σούβλες με την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι ανάμεσα. Τα σιγοψήνομε στα κάρβουνα αλείφοντάς τα με λάδι και λεμόνι.
Μπουγιουρντί
Σε πήλινο σκεύος (γιουβέτσι) βάζομε μια στρώση κασέρι, μια στρώση τυρί άσπρο, μια ζαμπόν, στη μέση ντομάτα, αλάτι, ρίγανη και καυτερή πιπεριά και ξανά ζαμπόν, τυρί, κασέρι και πολύ λίγο βούτυρο και λάδι λίγο και φουρνίζομε.
Τυρόπιτα εύκολη
Πέντε αβγά, ένα βιτάμ 250 γρ. μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φέτα, δύο κουταλάκια μπέικιν, δύο φλυτζάνες αλεύρι.
Χτυπάμε τα αβγά, ρίχνομε το γιαούρτι και ανακατεύομε το μπέικιν, την φέτα τριμμένη, το βιτάμ λιωμένο, το αλεύρι, ρίχνομε στο ταψί και φουρνίζομε