Σπανάκι σουφλέ (πολύ ωραίο)
Ένα κιλό σπανάκι, ένα πακέτο φρυγανιές, δύο πατωσιές ζαμπόν, δύο στρώσεις τυρί τοστ, ένα πιάτο τυρί τριμμένο, ένα κουτί γάλα εβαπορέ και άλλο τόσο νερό, έξι κουταλιές αλεύρι και έξι κουταλιές βούτυρο.
Βουτάμε τις φρυγανιές στο γάλα και στρώνομε στο πυρέξ που έχομε ραντίσει με ραφινέ. Από πάνω βάζομε τυρί τριμμένο, μια στρώση ζαμπόν και μια στρώση τυρί του τοστ. Μετά βάζομε το σπανάκι αλατισμένο, μαραμένο στη φωτιά και στραγγισμένο καλά. Βάζομε πάνω στο σπανάκι ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο, πάνω από το σπανάκι τυρί τριμμένο, φέτες ζαμπόν, τυρί τοστ και τέλος μπεσαμέλ. Ψήνομε σε δυνατό φούρνο μισή ώρα.
Πολύχρωμη κινέζικη σαλάτα
Πεντακόσια γρ. βρασμένο καλαμπόκι, μια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τριακόσια γρ. βρασμένες γαρίδες, μια κουταλιά λάδι, μια κουταλιά ξύδι, μια κουταλιά γούστερ-σως, αλάτι, πιπέρι, ένα κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο, ένα-δύο μήλα κομμένα σε κύβους με τη φλούδα, σέλινο ψιλοκομμένο, καρύδια, κρεμμύδι.
Όλα τα παραπάνω τα ανακατεύομε με μαγιονέζα.
Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι μπάρμπα-μπεν, ένα κιλό γαρίδες βρασμένες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσανάκια, 5-6 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, τέσσερεις κουταλιές λεμόνι, τρεις κουταλιές ξύδι, δυο πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες.
Στρώνομε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα γαρνίρουμε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.
Γαρίδες σαγανάκι
Ενάμιση κιλό γαρίδες νο 5, ενάμιση ποτήρι νερό, ενάμιση ποτήρι λεμόνι, ένα κουτί ντοματάκια, δύο κόκκινες ντομάτες, ένα κρεμμύδι, λάδι, πιπεριές, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, ζωμό από τις γαρίδες, μισό κιλό φέτα.
Βράζομε τις γαρίδες με το νερό και το λεμόνι και αλάτι. Σουρώνομε τις γαρίδες και κρατάμε το ζωμό για τη σάλτσα.
Σάλτσα: Αλέθομε τα ντοματάκια και την ντομάτα, τα βάζομε στην κατσαρόλα, προσθέτομε μια πιπεριά την οποία πετάμε στο τέλος, λάδι, κρεμμύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα κουταλάκι ζάχαρη και το ζωμό από τις γαρίδες. Τα βράζομε μέχρι να ψηστεί η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη την ρίχνομε στο ταψί νο 34, κόβομε μια με δύο πιπεριές, μετά τοποθετούμε τις γαρίδες τις οποίες έχουμε καθαρίσει μόνο το σώμα και τέλος βάζομε την φέτα κομμένη φετάκια. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει λίγο.
Μηλόπιτα
Ταψί νο 32
Παντεσπάνι: τέσσερα αβγά, μιάμιση φλυτζάνα αλεύρι, ένα μπέικιν, μια φλυτζάνα ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού.
Στρώνομε στο ταψί ενάμιση φλυτζανάκι ραφινέ, πασπαλίζομε μια κουταλιά ζάχαρη, στρώνομε τα μήλα ένα δάκτυλο πάχος. Πασπαλίζομε με κανέλα, ρίχνομε παντεσπάνι, φουρνίζομε. Σιροπιάζομε με κρύο σιρόπι (δύο νεροπότηρα νερό, ένα ζάχαρη, βράσιμο λίγο).
Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία ουσιαστική μείωση του χρόνου εργασίας από τη δεκαετία…
Πολλές εκατοντάδες ήταν οι προσκεκλημένοι που πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκλησία όπου θα…
Ιδιαίτερη αύξηση στα περιστατικά για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2024 σε σχέση με…
Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στα Χανιά.…
Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, εκπροσώπων σωματείων και μαζικών φορέων πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στο «Σπίτι…
Στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Booking.com και εν γένει από τις πλατφόρμες κρατήσεων που είναι ευρύτερα γνωστές…
This website uses cookies.