Μηλόπιτα
Ταψί νο 32
Παντεσπάνι: τέσσερα αβγά, μιάμιση φλυτζάνα αλεύρι, ένα μπέικιν, μια φλυτζάνα ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού.
Στρώνομε στο ταψί: ενάμιση φλυτζανάκι ραφινέ, πασπαλίζομε μια κουταλιά κοφτή ζάχαρη, κατόπιν στρώνομε τα μήλα (πράσινα), ένα δάχτυλο πάχος. Τα πασπαλίζομε με κανέλα, ρίχνομε πάνω το παντεσπάνι και φουρνίζομε. Όταν το βγάλομε το σιροπιάζομε με κρύο σιρόπι.
Σιρόπι: δύο νεροπότηρα νερό, ένα ζάχαρη. Λίγο βράσιμο.
Λικέρ πορτοκάλι
Οκτώ μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα) το ξύσμα, ένα λίτρο άσπρο οινόπνευμα.
Για το σιρόπι: 2,5 ποτήρια ζάχαρη, 3,5 ποτήρια νερό, λίγα γαρύφαλλα, ένα κομμάτι ξύλο κανέλας.
Πλένομε καλά τα πορτοκάλια και τρίβουμε τη φλούδα τους στον τρίφτη. Σε ένα βάζο με ανοιχτό στόμιο ρίχνομε το οινόπνευμα και μόνο το ξύσμα των πορτοκαλιών. Κλείνομε καλά το βάζο. Το αφήνομε να μείνει δύο βδομάδες.
Για το σιρόπι: βάζομε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί να βράσουν 10-15 λεπτά. Ανοίγομε και ρίχνομε το σιρόπι στο βάζο. Το κλείνομε και το αφήνομε να μείνει άλλη μια βδομάδα. Σουρώνομε στην συνέχεια το λικέρ σε τουλπάνι το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το φυλάμε. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να παρασκευάσομε λικέρ από μανταρίνι, λεμόνι, περγαμόντο και γενικά απ’ όλα τα εσπεριδοειδή.
Μηλόπιτα κέικ
Μια κούπα σπορέλαιο ή ραφινέ, μιάμιση κούπα ζάχαρη. Τρεις κούπες αλεύρι και ένα μπέικιν. Τέσσερα αβγά, κανέλα, λίγο γαρύφαλλο σκόνη, μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα, μια κούπα σταφίδες, τέσσερα μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα ραντίζω με κονιάκ.
Χτυπάω τα υλικά σε κέικ, το αδειάζω σε μια λεκάνη, προσθέτω τα καρύδια χοντροκομμένα, μια κούπα σταφίδες και τα μήλα. Αδειάζω σε λαδωμένο ταψί, ψήσιμο στους 180 βαθμούς.
Σοκολατάκια
Για 20-25 τεμάχια: 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 128 γρ. βούτυρο φρέσκο, 240 γρ. ζάχαρη άχνη, δύο κρόκοι αβγών, 320 γρ. τρούφα σοκολάτα.
Περνάμε την ζάχαρη από συρμάτινο τρυπητό (κοσκινίζομε). Κόβομε την σοκολάτα κομματάκια τη βάζομε σε κατσαρολάκι και το κατσαρολάκι σε κατσαρόλα με βραστό νερό (μπεν-μαρί). Αφήνομε τη σοκολάτα να λιώσει, προσθέτομε το βούτυρο και τους κρόκους και ανακατεύομε με ξύλινο κουτάλι να διαλυθούν. Ρίχνομε τότε και τη ζάχαρη και δουλεύομε το μείγμα καλά. Αφήνομε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει. Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο 2-3 ώρες. Παίρνομε από το υλικό και το πλάθομε στο μέγεθος μικρού καρυδιού. Τυλίγομε κάθε σοκολατάκι σε τρούφα σοκολάτα και τοποθετούμε σε φοντάν και σε πιατέλα.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.