25.8 C
Chania
Sunday, July 7, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές
Ένα κιλό μελιτζάνες, ένα κιλό κόκκινες πιπεριές φρέσκες γλυκές Φλωρίνης, ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, 3-4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, ξύδι, αλάτι.
Ψήστε τις μελιτζάνες στο γκριλ και τις ξεφλουδίζετε. Μελιτζάνες φλάσκες χωρίς σπόρους. Τις ψιλοκόβετε, βάζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το αλάτι. Λειτουργείτε το μπλέντερ ρίχνοντας λίγο λάδι και ξύδι.
Εγώ προτιμώ την άλλη συνταγή που σας έγραψα την τελευταία φορά, με κομμένη τη μελιτζάνα με μαχαίρι και τυρί φέτα. Αλλά σε άλλους αρέσει αυτή που είναι σαν αλοιφή.

Τυροκαυτερή
Τηγανίζετε 3-4 καυτερές πιπεριές. Τις ξεφλουδίζετε, τις ψιλοκόβετε. Τις αναμιγνύετε με τυρί φέτα, λάδι (τηγανόλαδό τους), ξύδι.

Γλιστρίδα σαλάτα
300 γρ. γλιστρίδα, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, λίγο λάδι, λίγο σκόρδο λιωμένο, αλάτι, ξύδι.

Πατάτες ρολό
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες, τις κάνω πουρέ, συν τριμμένο τυρί, συν τέσσερα αβγά χτυπημένα, λίγο μοσχοκάρυδο. Τ’ ανακατεύω. Απλώνομε δύο φύλλα κρούστας και βάζομε τον πουρέ. Από πάνω μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο, στεγνό και τα τυλίγομε όλα μαζί σε ρολό. Ψήνομε στους 200 βαθμούς.

Σαλάτα θαλασσινών με ντρέσιγκ αβοκάντο
500 γρ. μεγάλες βρασμένες γαρίδες, μιάμιση κουταλιά λεμόνι, ενάμιση φλυτζάνι ξηρό άσπρο κρασί, δύο κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος, 125 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού φέτες, 125 γρ. χτένια, ένα μικρό μαρούλι, 125 γρ. μύδια ψίχα, 125 γρ. ντοματίνια, αλάτι.
Για το ντρέσιγκ: ένα μέτριο αβοκάντο, 2 φλυτζανάκια ελαιόλαδο, ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μιάμιση κουταλιά λεμόνι.
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Βάλτε το λεμόνι, το κρασί, τον άνηθο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το ψάρι, τα χτένια και τα μύδια. Σιγοβράστε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν λίγο τα θαλασσινά. Βάλτε τα σκεπασμένα στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρετε βάλτε τα θαλασσινά, τις ντομάτες και το μαρούλι σ’ ένα μπολ και ρίξτε πάνω τους το ντρέσιγκ.

Σαλάτα τόνου
Έξι αβγά βραστά, τα κόβω στη μέση και βγάζω τους κρόκους. Τοποθετώ τα άδεια ασπράδια σε πιατέλα. Σε ένα πιάτο βάζω μια κονσέρβα τόνο σε λάδι, τον λιώνω, ρίχνω λίγο λεμόνι, πιπέρι λίγο καυτερό. Το βάζω πάνω στ’ ασπράδια, τα σκεπάζω να καλυφθούν καλά τ’ αβγά με μαγιονέζα. Γαρνίρω με πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες και ελιές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζικό και το 2ο Pride στα Χανιά: “Δεν μας αρκεί ο νόμος αφού δεν μας χωράει ο δρόμος!” | Φωτός

Με ενθουσιασμό και δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου...

Είδος προς εξαφάνιση τα σπίτια για φοιτητές – Οι τιμές στα Χανιά και άλλες φοιτητουπόλεις

Στη δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών εξελίσσεται η διαδικασία...

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» του Γιώργου Σγουράκη

Το ύστατο χαίρε είπαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024...

5 προκατ αίθουσες για τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά

Με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γ.Μαλανδράκη συναντήθηκε η βουλευτής Χανίων...