15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Κολοκυθόπιτα στριφτή με γλυκοκολοκύθαΤρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα από βραδύς. Την τρίβουμε με αλάτι και την βάζουμε σε σουρωτό. Την στύβουμε καλά βάζουμε ρύζι, άψητο, περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ, ψιλοκόβουμε δυόσμο, βάζουμε την ανάλογη με το μίγμα μυζήθρα ξύνουμε κρεμμύδια προσθέτουμε λάδι και πιπέρι.

Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με αλεύρι, αλάτι, νερό χλιαρό και λάδι λίγο. Το κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε κατά μήκος της λωρίδας μίγμα και το κλείνουμε σε ένα μακρουλό ρολό. Το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί αρχίζοντας από την μια μερίδα και τυλίγουμε γύρο γύρω σαν σαλιγκάρι. Από πάνω αυγώνουμε ή λαδώνουμε σουσαμώνουμε και φουρνίζουμε.

Κατσίκι με μάραθα

Παίρνουμε μάραθα, τα γουλάκια από τις καρδούλες, Όχι τα γένια γιατί γίνονται σαν στουπιά. Βάζουμε λάδι και κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το κρέας κομμένο κομμάτια και το τσιγαρίζουμε λίγο.  Ρίχνουμε τα γουλάκια απ’ τα μάραθα να τσιγαριστούν μαζί. Μετά από λίγο προσθέτουμε μια φλιτζάνα νερό και ψήνουμε προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται για να ψηθούν . Δοκιμάζουμε το αλάτι αν χρειάζεται κι άλλο. Βάζουμε πιπέρι. Όταν ψηθεί ή του ρίχνουμε στο τέλος λεμόνι ή αν μας αρέσει το αυγοκόβουμε όπως το φρικασέ. Αλλά και σκέτο είναι ωραίο.

Χταπόδι πικάντικο

Το βράζω με πολύ λίγο νερό. Μετά το κόβω σε κομματάκια, βάζω σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, κρεμμύδι, το καβουρδίζω, ρίχνω χταπόδι, σάλτσα ντομάτα, καυτερή πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, ρίγανη μουστάρδα και βράζω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ