21.8 C
Chania
Thursday, November 21, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Κρέπες με κιμά
Δύο φλυτζάνια γάλα, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλυτζάνα αλεύρι, τρία αβγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορνφλάουρ, λίγο πιπέρι, αλάτι.
Γέμιση: Μισό κιλό κιμά, μπεσαμέλ, τυρί.
Ψήνομε τον κιμά όπως για μακαρονάδα. Βάζομε στον κρύο κιμά μπεσαμέλ και τυρί. Τυλίγομε την κρέπα. Πανάρομε με αλεύρι, αβγό, φρυγανιά και τηγανίζομε.

Κρέπες με τυρί ζαμπόν
Η κρέπα όπως παραπάνω γίνεται.
Γέμιση: 10 φέτες ζαμπόν, 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 500 γρ. κρέμα γάλακτος, ενάμιση λίτρο γάλα φρέσκο, τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, τρεις κουταλιές σούπας βούτυρο, μισό κουταλάκι τσαγιού αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο.
Κόβουμε μικρά τετράγωνα το ζαμπόν. Αχνίζομε τα μανιτάρια μ’ ένα κουταλάκι βούτυρο. Σε κατσαρόλα λιώνομε τις δύο κουταλιές βούτυρο προσθέτομε το αλεύρι και ανακατεύομε καλά με σύρμα. Πριν ροδίσει το αλεύρι προσθέτομε το γάλα ανακατώνοντας συνέχεια. Μόλις πήξει το βγάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, τη παρμεζάνα και τη μισή κρέμα γάλακτος. Ανακατώνομε καλά.
Απλώνομε μια κρέπα σ’ ένα ρηχό πιάτο. Βάζομε στο επάνω μέρος μιάμιση κουταλιά της σούπας γέμιση. Γυρίζομε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγομε. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, περιχύνομε με την υπόλοιπη κρέμα, τις πασπαλίζομε με λίγη παρμεζάνα και ψήνομε.

Γέμιση για κρέπες με σπανάκι
Δύο κιλά σπανάκι φρέσκο, 10 μεγάλες λεπτές φέτες ζαμπόν, 250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο, 300 γρ. κρέμα γάλακτος.
Πλένομε, καθαρίζομε, ζεματάμε το σπανάκι. Το στραγγίζομε καλά και το ψιλοκόβομε. Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε το σπανάκι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα, τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατώνομε καλά.
Σ’ ένα ρηχό πιάτο απλώνομε μια κρέπα, βάζομε γέμιση, τυλίγομε ως συνήθως, τοποθετούμε σε πυρέξ, περιχύνομε με την υπόλοιπη κρέμα, φουρνίζομε.

Γέμιση για κρέπες με γαρίδες
Ένα κιλό μέτριες γαρίδες, 10 φέτες λεπτές γραβιέρα, 250 γρ. χυμός ντομάτας, 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, μια σκελίδα σκόρδο, τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, δύο κουταλιές σούπας ξύδι.
Βράζομε τις γαρίδες χωρίς νερό για 5’, μόνο με το ξύδι και λίγο αλάτι, τις καθαρίζομε. Κρατάμε το ζωμό, πατάμε καλά τα κεφάλια, τα περνάμε από σίτα και κρατάμε τον χυμό.
Σε κατσαρόλα βράζομε τον χυμό ντομάτας με σκόρδο μέχρι να μείνει το μισό. Αφαιρούμε στο τέλος το σκόρδο. Σε κατσαρόλα λιώνομε το βούτυρο, προσθέτομε το αλεύρι ανακατώνοντας συνέχεια με σύρμα. Πριν ροδίσει, προσθέτομε τον χυμό ντομάτας και το ζωμό απ’ τις γαρίδες. Κατεβάζομε απ’ τη φωτιά, προσθέτομε αλάτι, πιπέρι, τη μισή παρμεζάνα και ανακατώνομε καλά.
Τοποθετούμε μια κρέπα σε ρηχό πιάτο. Στο πάνω μέρος τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα, πάνω στη γραβιέρα μια κουταλιά σάλτσα. Κόβομε τρεις γαρίδες στη μέση και τις απλώνομε πάνω στη σάλτσα. Τυλίγομε, τοποθετούμε σε πυρέξ, αλείφομε με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα τριμμένη και ψήνομε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ