Φοινίκια γεμιστά
Δύο φλυτζάνια τσαγιού λάδι, μια φλυτζάνα ζάχαρη, μισή φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού, μισή φλυτζάνα κονιάκ, κανέλα, λίγα γαρύφαλλα κοπανισμένα, δύο κουταλάκια μπέικιν, δύο κουταλάκια κοφτά σόδα που διαλύω το πορτοκάλι.
Όλα τα υγρά στο μπλέντερ. Μετά θα ρίξω σε λεκάνη και θα βάλω περίπου οκτώ φλυτζάνες αλεύρι. Όταν πέσει το αλεύρι στα φοινίκια δεν θέλει χτύπημα στο μίξερ. Στο χέρι τ΄ αναμιγνύομε όλα τα υλικά με το αλεύρι. Τα πλάθομε και απλώνομε ένα – ένα στον τρίφτη. Θα βάλω μέσα μισό κουταλάκι καρύδια με κανελογαρύφαλλα και θα κλείσω το φοινίκι και στον φούρνο.
Σιροπιάζομε ως εξής: Δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια μέλι δύο ποτήρια νερό και αφού ξαφρίσω το σιρόπι γυρνώ το μάτι στο μισό και χωρίς να αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω λίγα – λίγα τα φοινίκια. Τα γυρίζω καλά μέσα στο σιρόπι και τραβώ. Τα πασπαλίζω με καρύδια ψιλοκοπανισμένα, λίγη ζάχαρη και κανελογαρύφαλλα κοπανισμένα.
Ρυζόγαλο
Ένα φλυτζάνι του καφέ ρύζι, ένα φλυτζάνι του καφέ νερό, ένα φλυτζάνι του τσαγιού γάλα, ζάχαρη όση θέλομε, μια κουταλιά κορνφλάο, κανέλα.
Βράζετε το ρύζι. Προσθέτετε το γάλα με τη ζάχαρη και το κορνφλάο. Προσθέτετε κανέλα. Αναλόγως τα ρυζόγαλα που θέλετε αυξάνετε τη δόση.
Γιαουρτόπιτα σιροπιασμένη
Έξι αυγά, 640 γρ. ζάχαρη, 640 γρ. γιαούρτι, μια κουταλιά της σούπας σόδα, λίγο ξύσμα λεμονιού, αλεύρι όσο σηκώσει, ένα βαθύ πιάτο καρύδια κοπανισμένα με κανέλα.
Σιρόπι: 640 γρ. ζάχαρη, τρία ποτάμια νερό, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Στο γιαούρτι ανοίγομε μια τρύπα και βάζομε τη σόδα και ανακατεύομε. Αναμειγνύομε όλα τα υλικά να γίνει πηχτός χυλός. Στο τέλος προσθέτομε τα καρύδια. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο.
Ετοιμάζομε το σιρόπι. Βράζετε για 15 λεπτά το σιρόπι και προς το τέλος ρίχνομε λεμόνι. Περιχύνομε το γλυκό, ζεστό σιρόπι – γλυκό χλιαρό.