Λικέρ από βερίκοκα
(το ‘φτιαξα και είναι πολύ ωραίο)
Εκατόν τριάντα σπόροι από βερίκοκα καθαρισμένοι από τον χονδρό φλοιό. Μόνο 10-15 μαζί με τον χονδρό φλοιό. Τους βάζομε σε δύο μπουκάλια κονιάκ και τους αφήνουμε στον ήλιο δύο μήνες μέρα – νύχτα πολύ καλά κλεισμένα. Όταν είναι έτοιμο το κονιάκ (σε δύο μήνες) βράζομε πέντε ποτήρια ζάχαρη και τέσσερα ποτήρια νερό οκτώ με εννέα λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνομε ένα φλυτζανάκι δυνατή τσικουδιά μέσα στο σιρόπι στραγγίζομε το κονιάκ και τα ανακατεύομε όλα μαζί.
Αυγοκαλάμαρα
Ένα νεροπότηρο αλουσιά. Ένα νεροπότηρο πορτοκαλόζουμο. Ένα νεροπότηρο τσικουδιά. Μισό νεροπότηρο ζάχαρη και όσο αλεύρι σηκώσει.
Ανοίγομε φύλλο. Το κόβομε τετράγωνα. Και με πολύ λάδι. Τα ρίχνομε στο λάδι και με δύο πιρούνια γυρίζομε τις απέναντι μύτες του φύλλου σχηματίζοντας το αυγοκαλάμαρο. Τα σιροπιάζουμε ως συνήθως (κρύο – ζεστό) προσθέτοντας στο σιρόπι την ώρα που βράζει 3 κουταλιές μέλι. Τα πασπαλίζομε με πολλά καρύδια ζάχαρη κανελογαρύφαλλα και σισάμι καβουρδισμένο.
BLACK FOREST KIRSCHTORTE
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά για παντεσπάνι:
190 γραμμ. ζάχαρη, 130 γραμμ. αλεύρι, 4 αυγά, 20 γραμμ. κακάο, ½ κουταλάκι μπέικη πάουντερ
Υλικά για σιρόπι:
150 γραμμ. ζάχαρη, 150 γραμμ. νερό, 120 γραμμ. Kirsch
Υλικά για γέμιση:
600 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 60 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 200 γραμμ. μαυροκέρασα από κομπόστα, 50 γραμμ. μαρμελάδα βατόμουρο, 100 γραμμ. Kirsch, 150 γραμμ. κουβερτούρα ξυσμένη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικη πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Τοποθετούμε το μίγμα σ’ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 cm, βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20’ .
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2’ . Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το Kirsch. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και αλείφουμε με την μαρμελάδα και τα μισά μαυροκέρασα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο Kirsch).
Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Ο καλλιτεχνικός χώρος Zoetrope και ο Σπύρος Ζερβουδάκης διοργανώνουν την παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου Terra…
Η Google ανακοίνωσε το νέο μοντέλο δημιουργίας βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη, το Veo 2. Η…
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, που διεξήχθη από τις 4 έως τις 13 Δεκεμβρίου, οι…
Μαθητές και καθηγητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Χανίων δημιούργησαν με μεράκι και αγάπη…
Προϊόν τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό την παραπληροφόρηση είναι πολλές από τις φωτογραφίες που είδαν το…
Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024, οι μαθητές και απόφοιτοι του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων και…
This website uses cookies.