15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Λικέρ από βερίκοκα

(το ‘φτιαξα και είναι πολύ ωραίο)

Εκατόν τριάντα σπόροι από βερίκοκα καθαρισμένοι από τον χονδρό φλοιό. Μόνο 10-15 μαζί με τον χονδρό φλοιό. Τους βάζομε σε δύο μπουκάλια κονιάκ και τους αφήνουμε στον ήλιο δύο μήνες μέρα – νύχτα πολύ καλά κλεισμένα. Όταν είναι έτοιμο το κονιάκ (σε δύο μήνες) βράζομε πέντε ποτήρια ζάχαρη και τέσσερα ποτήρια νερό οκτώ με εννέα λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνομε ένα φλυτζανάκι δυνατή τσικουδιά μέσα στο σιρόπι στραγγίζομε το κονιάκ και τα ανακατεύομε όλα μαζί.

 

Αυγοκαλάμαρα

Ένα νεροπότηρο αλουσιά. Ένα νεροπότηρο πορτοκαλόζουμο. Ένα νεροπότηρο τσικουδιά. Μισό νεροπότηρο ζάχαρη και όσο αλεύρι σηκώσει.
Ανοίγομε φύλλο. Το κόβομε τετράγωνα. Και με πολύ λάδι. Τα ρίχνομε στο λάδι και με δύο πιρούνια γυρίζομε τις απέναντι μύτες του φύλλου σχηματίζοντας το αυγοκαλάμαρο. Τα σιροπιάζουμε ως συνήθως (κρύο – ζεστό) προσθέτοντας στο σιρόπι την ώρα που βράζει 3 κουταλιές μέλι. Τα πασπαλίζομε με πολλά καρύδια ζάχαρη κανελογαρύφαλλα και σισάμι καβουρδισμένο.

 

BLACK FOREST KIRSCHTORTE

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΚΕΡΑΣΙΑ

Υλικά για παντεσπάνι:

190 γραμμ. ζάχαρη, 130 γραμμ. αλεύρι, 4 αυγά, 20 γραμμ. κακάο, ½ κουταλάκι μπέικη πάουντερ

Υλικά για σιρόπι:

150 γραμμ. ζάχαρη, 150 γραμμ. νερό, 120 γραμμ. Kirsch

Υλικά για γέμιση:

"google ad"

600 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 60 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 200 γραμμ. μαυροκέρασα από κομπόστα, 50 γραμμ. μαρμελάδα βατόμουρο, 100 γραμμ. Kirsch, 150 γραμμ. κουβερτούρα ξυσμένη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικη πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

Τοποθετούμε το μίγμα σ’ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 cm, βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20’ .

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2’ . Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το Kirsch. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά  παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια.

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και αλείφουμε με την μαρμελάδα και τα μισά μαυροκέρασα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο Kirsch).

Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...