22.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «Ισχυρός ρεαλισμός – ευάλωτη πραγματικότητα»

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια του προγράμματος HANIaRT 2013 εικαστικές διαδρομές στο νομό Χανίων, στην αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη παρουσιάζουν την Παρασκευή 19 Ιουλίου την πρόσφατη δουλειά τους οι: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, ο Ανδρέας Ζυμβραγός και η Λαμπρινή Μποβιάτσου.   Όπως η επιμελήτρια της έκθεσης & ιστορικός τέχνης Δρ. Λίνα Τσίκουτα – Δεϊμέζη αναφέρει στο κριτικό της σημείωμα, πρόκειται για «τρείς προτάσεις νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που συγκροτούν μια ιδιάζουσα συναρπαστική «συνεύρεση» σε μια κοινή έκθεση που αντλεί το ενδιαφέρον της από τις συγγένειες, τις ομοιότητες αλλά και τις σημαντικές αντιθέσεις, τις ιδιαιτερότητες και την προσωπική γραφή ενός εκάστου των καλλιτεχνών. Κυρίαρχο, κοινό στοιχείο είναι η εμμονή στην απόδοση ενός ιδιότυπου  ρεαλισμού, με έμφαση στην σχεδιαστική και ζωγραφική ευχέρεια απόδοσης της πραγματικότητας, με επιμονή στην λεπτομέρεια που ξαφνιάζει και με αποκάλυψη μιας μυστηριακής, δυσερμήνευτης εσωτερικής πραγματικότητας……

Η τέχνη τους βασίζεται σε αντιθέσεις, όπου η τελειότητα της απεικόνισης συνδυάζεται  με το αναπάντεχο, την  παραμόφωση, την αντανάκλαση, την ηρεμία, την ταραχή…..

Οι δημιουργίες τους εκπέμπουν ένα μυστήριο για την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εικόνα τους και μια ασυγκράτητη επιθυμία στο θεατή αποκωδικοποίησής της. Στις συγκλίσεις της τέχνης τους μπορούμε να αναφέρουμε πως και οι τρεις, με επίπονο. Χρονοβόρο, συστηματικό, τρόπο, με παραδοσιακά, λιτά μέσα, σε επίπεδο τεχνικής, ξαφνιάζουν με την πιστότητα και την τελειότητα της απεικόνισης, προτείνοντας μέσα από το παλιό κάτι νέο…..»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακρίβεια: Έξι στους δέκα «μόλις τα βγάζουν πέρα» – Κλιμάκωση των προβλέψεων για άνοδο των τιμών

Στοιχειώνει τα ελληνικά νοικοκυριά η ακρίβεια κάτι που αποτυπώνεται...

Πολάκης κατά πάντων μετά την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca

Την οργισμένη αντίδραση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Astra...

Ο ράπερ Macklemore ξαναχτυπά υπέρ φοιτητών και Παλαιστινίων – Νέο τραγούδι

Ένα νέο κομμάτι, το Hind’s Hall, το οποίο παρέχει σθεναρή...