Πατατοσαλάτα:
Ένα κιλό βρασμένες πατάτες. Τέσσερα αυγά βραστά. Τέσσερις πιπεριές μεγάλες. Τέσσερα καρότα τριμμένα. Τρία κρεμμυδάκια φρέσκα. Τρείς κουταλιές ουίσκι, 2-3 καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα, βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τα φλούδια, τις ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζουμε με λεμόνι, λάδι, αλάτι.
Στη μαγιονέζα προσθέτουμε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύουμε με τα υλικά και με την υπόλοιπη σκεπάζουμε από πάνω.
Πολύχρωμη κινέζικη σαλάτα:
Πεντακόσια γραμμ. βρασμένο καλαμπόκι, μια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τριακόσια γραμμ. βρασμένες γαρίδες, μια κουταλιά λάδι, μια κουταλιά ξύδι, μια κουταλιά γούστερ σος, αλάτι, πιπέρι, ένα κοτόπουλο βρασμένο ψιλοκομμένο, ένα – δύο μήλα κομμένα σε κύβους με την φλούδα, σέλινο καρδιά, ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά), κρεμμύδι.
Όλα τα παραπάνω υλικά τα σκεπάζουμε με μαγιονέζα.