Μους Σοκολάτας:
Υλικά: 7 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη, 2 λιωμένες κουβερτούρες, 1 βανιλίνη.
Εκτέλεση: Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέστε τη μισή ζάχαρη άχνη στα ασπράδια και χτυπήστε τα για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Με την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπήστε τους κρόκους. Λιώστε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί, βάλτε τη βανιλίνη κι ανακατέψτε ελαφρά τη μαρέγκα, τους κρόκους και τη σοκολάτα. Σερβίρετε τη μους σε ποτήρια σαμπάνιας και βάλτε τα στο ψυγείο. Γαρνίρετε με ροζέτες σαντιγί και αμύγδαλα καβουρντισμένα.
Μερέντα:
Υλικά: 500 γραμμ. βούτυρο, 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, 80-100 γραμμ. κακάο, 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη (προαιρετική).
Εκτέλεση: Χτυπήστε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ ή με το σύρμα, για να λιώσει καλά και να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Μετ, προσθέστε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα κι αν θέλετε να έχει η μερέντα πιο γλυκιά γεύση βάλτε 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε πολύ καλά όλα τα υλικά και τοποθετήστε το μπολ με την μερέντα στο ψυγείο, 2 ώρες περίπου, για να πήξει και να παγώσει. Με τη λιχουδιά αυτή θα γαρνίρετε διάφορα γλυκά ή θα την αλείψετε στο ψωμί στα σάντουιτς των παιδιών.
Το «πελατολόγιο» της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε από τις αρχές του 2024 μεγάλο αριθμό όπλων,…
Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο, την ώρα που η…
33 μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμένων, στο Ηράκλειο, σε συνέχεια…
Την απόφαση αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, καταδικάζουν με…
Η τελευταία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την ελληνική οικονομία δείχνει…
«Η απόφαση ελήφθη παρά τη μη πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, καθώς ο καταδικασμένος σε πρώτο…
This website uses cookies.