Ριγανάτο:
Υλικά για 4 άτομα: 1 ½ κιλό χοιρινό κρέας μπούτι, αλάτι, ρίγανη αρκετή, λάδι, ½ κιλό κρασί ρετσίνα.
Εκτέλεση: Κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους και πλύντε το καλά. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα, αλατίστε λίγο και βάλτε λίγο νερό (μόλις που να σκεπάζει τα κομμάτια). Ξαφρίστε, κι όταν το νερό αρχίσει να απορροφιέται, προσθέστε το λάδι. Αφήστε να σιγομαγειρευτούν και μόλις αρχίσει να τραβάει και το λάδι βάλτε τη ρετσίνα και συνεχίστε το μαγείρεμα. Προς το τέλος προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατέψτε κι αφήστε το φαγητό λίγο ακόμη στη φωτιά. Σερβίρετέ το ζεστό με τηγανητές πατάτες.
Μακαρόνια με σάλτσα τυριών:
Υλικά: ½ κιλό σπαγγετίνι Νο 10, βούτυρο, κεφαλοτύρι, 2 αυγά, μπέικον, 400 γραμμ. διάφορα τυριά, (κασέρι, γραβιέρα, Έμμενταλ), 100 γραμμ. μαγειρικό λίπος, 2 κουταλιές αλεύρι, 30 – 40 κουταλιές γάλα.
Εκτέλεση: Βράστε, σουρώστε και ζεματίστε με βούτυρο τα μακαρόνια. Προσθέστε το μπέικον ψιλοκομμένο και καβουρντισμένο, τ’ αυγά χτυπημένα, λίγο πιπέρι, κεφαλοτύρι τριμμένο κι ανακατέψτε. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 100 γραμμ. μαγειρικό λίπος και καβουρντίστε το αλεύρι. Προσθέστε λίγο – λίγο το γάλα και τα διάφορα τυριά τριμμένα κι ανακατέψτε μέχρι να γίνει η σάλτσα μια λεία κρέμα. Σερβίρετε τα μακαρόνια περιχυμένα με τη σάλτσα.
Ρολό από κιμά:
Υλικά: 800 γραμμ. κιμά, 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη, 1 φλιτζάνι γάλα, 1 αυγό, 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 2 κουταλάκια αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο λιωμένο, 1 κουταλάκι ρίγανη, βούτυρο.
Εκτέλεση: Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά. Στρώστε σε μια μακρόστενη φόρμα ένα λαδόχαρτο (όχι πλαστικό) κι αλείψτε το με βούτυρο. Απλώστε το μίγμα του κιμά, πατήστε το καλά με τα χέρια και προσεκτικά τυλίξτε το σε ρολό. Μετά βγάλτε το λαδόχαρτο και βάλτε το ρολό σ’ ένα βουτυρωμένο ταψάκι, περιχύστε με λίγο βούτυρο λιωμένο και αφήστε το στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, 1 ώρα. Σερβίρετε το ρολό σκεπασμένο με 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας.
Πάπια με ελιές:
Υλικά: 1 πάπια 1 ½ κιλό περίπου, 200 γραμμ. ελιές πράσινες, 50 γραμμ. βούτυρο, 1 κουταλάκι αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Καθαρίστε, πλύντε τεμαχίστε την πάπια, σκουπίστε τα κομμάτια και ροδίστε τα σε καυτό βούτυρο, που θα το έχετε βάλει στη χύτρα. Αλατίστε, πιπερώστε, προσθέστε λίγο νερό κι αφήστε το πουλερικό να βράσει 15 λεπτά. Ανακατέψτε το αλεύρι, με 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο και προσθέστε το στο ζωμό που έμεινε στη χύτρα ανακατεύοντας για να μην κάνει κόμπους. Βάλτε τις ελιές χωρίς κουκούτσια, κλείστε τη χύτρα κι αφήστε την πάπια να μαγειρευτεί πέντε λεπτά ακόμη.
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, με θύματα δύο πεζούς που…
Τα 18,8 δισ. ευρώ προσέγγισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024,…
Μια 27χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση όσο εκείνη ήταν μόλις…
Το Διεθνές Τουρνουά Παμπαίδων Θεσσαλονίκης διεξάγεται για 18η χρονιά από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης –…
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Ενσωμάτωση…
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους…
This website uses cookies.