13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Μπεκρή μεζέ

Ένα τέταρτο κούπας λάδι, δύο σκελίδες σκόρδο, εξακόσια γραμμάρια ψαρονέφρι ή τρυφερό χοιρινό σε κομματάκια, μια κουταλιά μουστάρδα, μια κούπα κόκκινο κρασί, μια κούπα χυμό ντομάτας, είκοσι σταγόνες ταμπάσκο, λίγη ρίγανη, ένα τέταρτο κουταλάκι μπαχάρι, αλάτι – πιπέρι.

Βάζω κρέας σε ένα μπολ. Ρίχνω μουστάρδα και ανακατεύω να πάει σε όλα τα κομμάτια του κρέατος. Σε ένα τηγάνι, σοτάρω το σκόρδο και το κρέας. Ρίχνω κρασί σε δόσεις ανακατεύοντας ελαφρά πάνω  σε δυνατή φωτιά ώστε το κρασί να εξατμίζεται. Όταν τελειώσει όλο το κρασί προσθέτω ντομάτα, ταμπάσκο, μπαχάρι και ρίγανη και βράζω δυνατά ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Τυρόψωμο

Ταψάκι του κέικ. Ρίχνω στον πάτο ένα τέταρτο του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο. Σ’ ένα μπολ ανακατεύω δύο αυγά, τετρακόσια γραμμάρια αλεύρι, τρία τέταρτα του φλιτζανιού του τσαγιού λάδι, ενάμιση φλιτζάνι νερό, τρεις κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο και διακόσια πενήντα γραμμάρια φέτα τριμμένη.

Τα ανακατεύω όλα μαζί, γίνεται ένα παχύρευστος χυλός, βάζω στο ταψί και από πάνω τρίβω πενήντα γραμμάρια τυρί φέτας και ψήνω.

Γεμιστές πιπεριές με τυρί

Φαρδιές κίτρινες πιπεριές, μισό κιλό τυρί, μισό κιλό μυζήθρα, μια καυτερή πιπεριά, τρία αυγά ωμά, λίγο μαύρο πιπέρι, λίγο λάδι, μαϊντανό. Τα πατάω όλα μαζί και γεμίζω τις πιπεριές και τηγανίζω σε μπόλικο καυτό λάδι ελαφριά, αφού τις κλείσω με τα καπάκια τους με οδοντογλυφίδα. Τις στραγγίζω σε χαρτί.

Πιπεριές Φλωρίνης Τουρσί

Ζεματάω τις πιπεριές πολύ λίγο σε νερό αλατισμένο, ξύδι και λάδι. Τις βάζω σε σειρές σ’ ένα τάπερ και ανάμεσα στις σειρές βάζω σέλινο, σκόρδο, αλάτι και τις περιχύνω με το υγρό που τις ζεμάτισα, συμπληρώνω με αλατόνερο και ψυγείο.

Φρέσκο τυρί από γιαούρτι, με άνηθο και κρεμμυδάκι:

Υλικά: ½ κιλό ολόπαχο πρόβειο γιαούρτι, ½ -1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι, ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο ή 1 ½ – 2 κουτ. γλυκού διάφορα ξερά αρωματικά (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο), 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση: Σε γαθάβα ανακατώστε το γιαούρτι με το πιπέρι, το αλάτι, τα μυρωδικά και όσο κρεμμυδάκι θέλετε. Απλώστε ένα διπλό τουλπάνι ή μια καθαρή πετσέτα της κουζίνας σε σήτα και αδειάστε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού. Μαζέψτε τις άκρες του πανιού, δέστε τες με σπάγκο ή σύρμα και κρεμάστε για 12 ώρες το γιαούρτι σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο, για να στραγγίσει, βάζοντας από κάτω μια γαβάθα για να μαζεύει το τυρόγαλο. Ανοίξτε το πανί προσεκτικά και μεταφέρετε το φρέσκο τυρί σε πιάτο, για να το σερβίρετε με το  σολομό. Το φρέσκο αυτό τυρί διατηρείται για 5-7 μέρες σκεπασμένο στο ψυγείο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...