Κρέπες
Για 10 κρέπες σε τηγάνι 19-20 εκ
Δύο αυγά, 2 κουταλιές σούπας αλεύρι, 250 γρ γάλα, ένα τέταρτο μπουκάλι Σουρωτή, μία κουταλιά σούπας λάδι ή βούτυρο, λίγο αλάτι
Σε μπωλ τοποθετούμε το αλεύρι, προσθέτομε το μισό γάλα και χτυπάμε καλά. Προσθέτομε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας συνέχεια. Σουρώνομε το μείγμα από λεπτή σήτα. Λιώνομε λίγο βούτυρο και αλέιφομε το τηγάνι με πινέλο. Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε το τηγάνι και το ζεσταίνομε. Με έλα φλυτζανάκι του καφέ το γεμίζομε κατά τα τρία τέταρτα με χυλό και τον απλώνομε στο τηγάνι Γυρίζομε την κρέπα. Μόλις ροδίσει και από τις δύο πλευρές είναι έτοιμη
Κρέπες
Αυτές φτιάχνω
Δύο φλυτζάνια γάλα, μία φλυτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλυτζάνα αλεύρι, τρία αυγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορνφλάο, λίγο πιπέρι, αλάτι.
Τα υπόλοιπα όπως η παραπάνω συνταγή
Κρέπες με τυρί – ζαμπόν
Δέκα λεπτές φέτες ζαμπόν, 300 γρ παρμεζάνα τριμμένη, 200 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα, 500 γρ κρέμα γάλακτος, ενάμιση λίτρο γάλα φρέσκο, τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, τρεις κουταλιές σούπας βούτυρο, μισό κουταλάκι τσαγιού αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Κόβομε μικρά τετράγωνα το ζαμπόν. Αχνίζομε τα μανιτάρια με μια κουταλιά βούτυρο. Σε κατσαρόλα λιώνομε δύο κουταλιές βούτυρο προσθέτομε το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα. Πριν ροδίσει το αλεύρι προσθέτομε το γάλα, ανακατώνοντας συνέχεια. Μόλις πήξει το βγάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, την παρμεζάνα και την μισή κρέμα γάλακτος. Απλώνομε μια κρέπα σε ρηχό πιάτο. Βάζομε στο επάνω μέρος μιάμιση κουταλιά της σούπας γέμιση. Γυρίζομε τις άκρες προς τα μέσα και την τυλίγομε σαν φλογέρα. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις περιχύνομε με την υπόλοιπη κρέμα, τις πασπαλίζομε με παρμεζάνα και ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθ και για άλλα πέντε λεπτά στο γκριλ.
Γέμιση για κρέπες με γαρίδες
Ένα κιλό μέτριες γαρίδες, 10 φέτες λεπτές γραβιέρα, 250 γρ χυμό ντομάτας, 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη, μία σκελίδα σκόρδο, τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, 1 πρέζα ζάχαρη, μία πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Βράζομε τις γαρίδες χωρίς νερό για πέντε λεπτά μόνο με το ξύδι και λίγο αλάτι. Τις καθαρίζομε. Κρατάμε το ζωμό. Βράζομε το χυμό ντομάτα με το σκόρδο και τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό του όγκου του. Αφαιρούμε το σκόρδο. Λιώνομε το βούτυρο, προσθέτομε το αλεύρι ανακατώνοντας συνέχεια με σύρμα. Πριν ροδίσει, προσθέτομε το χυμό ντομάτα και το ζωμό από τις γαρίδες. Κατεβάζομε από τη φωτιά, προσθέτομε αλάτι, πιπέρι, τη μισή παρμεζάνα και ανακατώνουμε καλά. τοποθετούμε μια κρέπα σε ρηχό πιάτο. Πάνω τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα και πάνω στη γραβιέρα μια κουταλιά σάλτσα. Κόβομε 3 γαρίδες στη μέση και τις βάζομε πάνω. Τυλίγομε ως συνήθως. Τις βάζομε σε πυρέξ τις αλείφομε με κρέμα γάλακτος και τυρί παρμεζάνα και ψήνομε ως συνήθως
Γέμιση για κρέπες με σολομό (κρύες)
Στη ζύμη πριν ψήσομε τις κρέπες προσθέτομε ένα κουταλάκι του τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο.
150 γρ Σολωμός καπνιστός, 2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, μισό ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος, τρία αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, δύο αυγά βραστά σφιχτά απ’ τον ρεντέ, μισή κουταλιά σούπας κέτσαπ
Λιώνομε τον καπνιστό σολομό στο μίξερ. Ανακατώνομε καλά με σύρμα Φιλαδέφεια με το γιαούρτι. Τοποθετούμε σε μπωλ τον σολομό, το γιαούρτι με το Φιλαδέλφεια, τον άνιθο, τα αυγά, το κέτσαπ και ανακατώνομε καλά. Βάζομε γέμιση όπως συνήθως και τυλάμε ως συνήθως. Αλείφομε με λίγη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζομε με άνιθο ψιλοκομμένο.
Μόνο ελάχιστες σταγόνες νερού έχουμε δει να πέφτουν στην Κρήτη, σε σχέση με τις αναμενόμενες βροχές παρότι διανύουμε…
Η δυναμική της Κρήτης όχι μόνο την φετινή τουριστική σεζόν αλλά και την επόμενη, φάνηκε στην ημερίδα…
Στην τύχη τους έχουν αφεθεί τα αγριοκάτσικα που ζουν στο νησί της Ντίας, καθώς ζουν…
Ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.,…
Το Πολυτεχνείο Κρήτης με μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση άνοιξε ξανά τις πόρτες του,…
Μανιταρόπιτα (πολύ ωραία) Ένα φύλλο σφολιάτα, δέκα φέτες ζαμπόν, 150 γρ. τυρί ένταμ, εκατόν πενήντα…
This website uses cookies.