Τριώρη στάση εργασίας κηρύσσει η ΕΛΜΕ Χανίων την Πέμπτη 2 Απριλίου, με αφορμή τη συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων της υπόθεσης μονιμοποίησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση με αριθμό πρωτοκόλλου 128 και ημερομηνία 30 Μαρτίου 2026, η νομική σύμβουλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ενημέρωσε ότι την προσεχή Πέμπτη θα συζητηθεί εξ αναβολής η περίπτωση των συναδέλφων που υπέβαλαν αίτηση μονιμοποίησης.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί προβλέπει την κατάθεση των υπομνημάτων από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών, ενώ η έκδοση της απόφασης αναμένεται να καθυστερήσει από έξι έως οκτώ μήνες.
Η στάση εργασίας που κηρύχθηκε είναι τρίωρης διάρκειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν για μία, δύο ή τρεις ώρες μεταξύ 10:00 και 13:00. Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή έξω από το Διοικητικό Εφετείο Χανίων στις 11:00, προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.



