14.3 C
Chania
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Χανίων σε συμπαράσταση στους ειδικευόμενους γιατρούς της υπόθεσης Στέλλας Ακουμιανάκη

Ημερομηνία:

Οι γιατροί και στα Χανιά αντιδρούν για την άδικη, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση καταδίκης δύο γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων με αφορμή την άδικη καταδίκη των 2 συναδέλφων ειδικευόμενων γιατρών του Γ.Ν. Ρεθύμνου, αλλά και την συνολική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας όλων των νοσοκομειακών γιατρών , και με την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 23/3/2015 από τις 11 π.μ. ως την λήξη του πρωινού ωραρίου, με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 11 π.μ.

Απαιτούμε:

  • Να αθωωθούν άμεσα οι 2 συνάδελφοι ειδικευόμενοι γιατροί που καταδικάστηκαν πρωτόδικα. Να σταματήσουν οι διώξεις νοσοκομειακών γιατρών – όχι στην ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης
  • Να καταβληθούν άμεσα όλες οι χρωστούμενες δεδουλευμένες εφημερίες του ιατρικού προσωπικού – να εφαρμοστεί άμεσα η ΚΥΑ που ορίζει την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων από το 2012 και μετά.
  • Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό -να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί στις προκηρυγμένες θέσεις
  • Να παραταθεί η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν με μόνο κριτήριο τις κενές οργανικές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου
  • Να στηριχτούν με μόνιμο προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν επαρκώς τα Κέντρα Υγείας. Να επιστρέψει η ευθύνη της λειτουργίας τους στα νοσοκομεία.
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ: μισθολογική αποκατάσταση όλων των νοσοκομειακών γιατρών, τήρηση του ωραρίου εργασίας, απόδοση σε όλους τους γιατρούς των οφειλόμενων ρεπό και αδειών, ασφαλής εφημέρευση
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό χωρίς αποκλεισμούς: κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε., του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του προστίμου 1 ευρώ ανά συνταγή, των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων, μείωση της συμμετοχής των ασθενών στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για όλους τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Για το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΧ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη ζητούν οι Κρητικοί δανειολήπτες

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητά από τους υπουργούς Πιερρακάκη και Θεοδωρικάκο την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη.

Ψήφισμα μαθητών από το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου για τον πόλεμο στο Ιράν

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο Μαθητών του Γυμνασίου Κολυμβαρίου εξέδωσε ψήφισμα καταγγέλλοντας την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και ζητώντας μη συμμετοχή της Ελλάδας.

Απογοητευμένος ο Τραμπ από το «όχι» των συμμάχων για το Ορμούζ – «40 χρόνια σας προστατεύουμε»

Από τις απειλές πέρασε στην… απογοήτευση ο Ντόναλντ Τραμπ για την...

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά των Χανίων

Σεισμός εντάσεως 3,8 Ρίχτερ, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή...