14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Χανίων σε συμπαράσταση στους ειδικευόμενους γιατρούς της υπόθεσης Στέλλας Ακουμιανάκη

Ημερομηνία:

Οι γιατροί και στα Χανιά αντιδρούν για την άδικη, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση καταδίκης δύο γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων με αφορμή την άδικη καταδίκη των 2 συναδέλφων ειδικευόμενων γιατρών του Γ.Ν. Ρεθύμνου, αλλά και την συνολική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας όλων των νοσοκομειακών γιατρών , και με την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 23/3/2015 από τις 11 π.μ. ως την λήξη του πρωινού ωραρίου, με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 11 π.μ.

Απαιτούμε:

  • Να αθωωθούν άμεσα οι 2 συνάδελφοι ειδικευόμενοι γιατροί που καταδικάστηκαν πρωτόδικα. Να σταματήσουν οι διώξεις νοσοκομειακών γιατρών – όχι στην ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης
  • Να καταβληθούν άμεσα όλες οι χρωστούμενες δεδουλευμένες εφημερίες του ιατρικού προσωπικού – να εφαρμοστεί άμεσα η ΚΥΑ που ορίζει την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων από το 2012 και μετά.
  • Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό -να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί στις προκηρυγμένες θέσεις
  • Να παραταθεί η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν με μόνο κριτήριο τις κενές οργανικές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου
  • Να στηριχτούν με μόνιμο προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν επαρκώς τα Κέντρα Υγείας. Να επιστρέψει η ευθύνη της λειτουργίας τους στα νοσοκομεία.
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ: μισθολογική αποκατάσταση όλων των νοσοκομειακών γιατρών, τήρηση του ωραρίου εργασίας, απόδοση σε όλους τους γιατρούς των οφειλόμενων ρεπό και αδειών, ασφαλής εφημέρευση
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό χωρίς αποκλεισμούς: κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε., του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του προστίμου 1 ευρώ ανά συνταγή, των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων, μείωση της συμμετοχής των ασθενών στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για όλους τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Για το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΧ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...