22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εύσημα στην Ελλάδα για τη στάση της στο Ουκρανικό

Ημερομηνία:

Εύσημα αποδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα για τα γρήγορα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά που έδειξε κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συγχαίρουν “την ελληνική κυβέρνηση για τη σημαντική και έγκαιρη βοήθεια που παρείχε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης τόσο της ανθρωπιστικής όσο και της στρατιωτικής βοήθειας. Αυτή η σημαντική βοήθεια, που παραδόθηκε μέσα σε λίγες ώρες από το αίτημα του Προέδρου Ζελένσκι, καταδεικνύει και πάλι την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Ουκρανία”.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέδειξε τον ρόλο που επιτελεί η χώρα μας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ. “Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών που προωθεί ενεργά την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε διάφορες περιοχές που έχουν σημασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, υπερασπίζοντας τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Επαινούμε τους συμμάχους και τους εταίρους του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένης της συμμάχου μας Ελλάδας- που παρέχουν στρατιωτική, ανθρωπιστική ή και τις δύο μορφές βοήθειας στην Ουκρανία”, τόνισε

Τέλος, ο εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν σταθερά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η βελτίωση των αμυντικών της ικανοτήτων αποτελεί ένα παράδειγμα της αμερικανικής υποστήριξης. Όπως τόνισε αυτή η βοήθεια που παρέχεται μέσω των ΗΠΑ, των συμμάχων και των εταίρων τους θα συνεχίσει να καταφθάνει καθημερινά στην Ουκρανία. “Η βελτίωση της ικανότητας της Ουκρανίας να αμύνεται ενάντια στην απρόκλητη ρωσική επιθετικότητα είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της υποστήριξής μας. Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, αυξάνουμε την αμυντική βοήθεια προς την Ουκρανία, την οποία χρησιμοποιεί για να αμυνθεί ενάντια στη συνεχιζόμενη βάναυση επιθετικότητα του Κρεμλίνου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια από τον Ιανουάριο του 2021”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...